AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi Sekreter nedir ne is yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tıbbi Sekreter nedir ne iş yapar?​

Tıbbi Sekreterlik Ne Demek? Tıbbi sekreter, sağlık kuruluşları veya özel muayenehanelerde hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlamakla yükümlü kişilere verilen mesleki unvandır.

TDS nedir Hangi bölüm?​

İki yıl süreli Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans (uzaktan eğitim) programından mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda Sağlık Teknikeri (Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik) olarak unvan alabilmektedirler.
2 yıllık tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik nedir?
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı, hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hasta kayıtlarını tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki yazışma hizmetlerini yürütme, hasta dosyalarını ve raporlarını arşivleme, tıbbi istatistikler ile ilgili …
TDS nin açılımı nedir?
TDS Nedir diye düşünenler için İngilizce’de Total Dissolved Solids yani Toplam çözünmüş madde miktarı anlamına gelmektedir. TDS suyun içinde çözünmüş olan katı maddelerin toplam konsantrasyonunu temsil eder.

Tıbbi Sekreter günde kaç saat çalışır?​

Tıbbi sekreterlik görevinde bulunan kişiler haftada en fazla 45 saat çalışır ve hafta sonu çalışmazlar. Bir istisna olarak özel kurumların çalışma düzenlerine göre bu durum değişiklik gösterebilir.

Tıbbi Sekreter döner sermaye alır mı?​

Devlet hastanelerinde çalışan tıbbı sekreterler de en az asgari ücret seviyesinde maaş almaktadır. Tıbbi dokümantasyon maaşları kurum içerisindeki döner sermaye desteği ile daha da artmaktadır. Tıbbi sekreter maaşı devlet hastanelerinde kadrolu ve sözleşmeli çalışmanıza göre de farklılıklar göstermektedir.
Haftada 45 saat çalışmak ne demek?
Örneğin bir işçinin bir günde en fazla 7,5 saat çalışma süresi vardır. 7,5 saatten fazla günde çalışmaz. Çünkü bir günde 7,5 saatten fazla çalıştığında haftalık 45 saati geçmiş olur.
 
Geri
Üst