AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi Sekreter hangi kurumlarda calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tıbbi Sekreter hangi kurumlarda çalışır?​

Hasta kabul sekreteri adıyla da bilinen bu bölüm mezunlarının çalışabilecekleri bazı yerler şuralardır:
- Adli Tıp Kurumları
- Ambulans Şirketleri.
- Devlet Hastaneleri.
- Medikal Malzemelerin Satış ve Tanıtım İşleri.
- Özel Hastane ve Klinikler.
- Özel Muayenehane Hekimliği.
- Üniversite Hastaneleri.
- Sağlık Ocakları

Tıbbi Sekreter sağlık ocağında çalışabilir mi?​

Tıbbi Sekreter sağlık ocağında çalışabilir mi?
Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon okuyanlar nerelerde çalışabilir? İş alanları oldukça geniştir. Devlete bağlı ya da özel olan sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet hastanesi, sağlık ocağı, diş hekimleri yanı, medikal firmalar gibi..

Ilkokul mezunu tıbbi sekreter olabilir mi?​

İlkokul Mezunları Tıbbi Sekreter Olabilir mi? İlkokul mezunları, Tıbbi Sekreterlik Eğitim Sertifikası alarak tıbbi sekreter ile istihdama katılabilirler.

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik hangi bölümlere geçiş yapabilir?​

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık İdaresi lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
Sağlık ocağında nasıl Sekreter olunur?​
Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.
Özel hastaneler, özel laboratuvarlar, devlet hastaneleri, sağlık ocakları, halk sağlık merkezleri bölüm mezunlarının çalışma alanları içerisinde yer alır. Bu pozisyon, temel ofis becerileri ve tıbbi terminoloji ve hastane, klinik veya laboratuvar prosedürleri bilgisini gerektirir.

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik nerelere atanır?​

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik nerelere atanır?

Sekreter olmak için ne yapmalıyım?​

Üniversitelerin iki yıllık ön lisans programı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü’nden mezun olanlar kişiler, sekreter olurlar. Bu alanda üniversite eğitimi almayıp sertifikalı eğitim programlarına katılan kişiler de sekreter olarak çalışabilmektedir.

Tıbbi Sekreter poliklinikte çalışır mı?​

Tıbbi Sekreter poliklinikte çalışır mı?
Tıbbi sekreterler, sağlık kuruluşlarının teşhis ve tedavi ünitelerinin yanı sıra idari birimlerde de görev yapmaktadırlar. Poliklinik, klinik, radyoloji, acil servis, arşiv, yönetici, anabilim dalı, hasta kabul sekreterliği gibi.

Tıbbi sekreterler sağlık ocağında çalışır mı?​

Tıbbi Sekreter Sağlık Ocağında Çalışır Mı? Devlete bağlı olan kurum ve kuruluşlarda çalışabildikleri için sağlık ocaklarında çalışabilirler.

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik Atama kaç kişi atandı?​

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik Atama kaç kişi atandı?
Sağlık sektöründe hem kamu hem de özel sektör içerisinde en fazla tercih edilen bölümlerden birisi “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekterlik” tir. 2020 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı’ nın 1. atama döneminde 772, 2.atama döneminde 228 ve 3.atama döneminde 466 tıbbi sekreter istihdam edilmiştir.
2021 kaç tıbbi sekreter atandı?​
40 bin atama Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik atama sayısı Lise tıbbi sekreter ise 169 olarak gerçekleşmişti.

Sekreter olmak için hangi okulları okumak gerekir?​

Sekreter olmak için hangi okulları okumak gerekir?
Üniversitelerin Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümlerinden mezun olan kişiler sekreterlik yapabilir. Lise mezunlarının da sekreterlik yapma şansı var. Özellikle yabancı dil ve diksiyonu düzgün olan kişiler çeşitli sektörlerde yönetici asistanı olarak işe alınmaktadır.

Devlette hasta kabul nasıl olunur?​

Hasta kabul elemanı olmak için öncelikle “hasta kabul sertifikasına” sahip olmak gerekir. MEB ya da üniversite onayı olan ve sorgulanabilir sertifika programları tercih edilmelidir. Sertifika sonrasında ise etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak gerekir.
 
Tıbbi Sekreterlik, sağlık sektöründe önemli bir pozisyondur ve birçok farklı kurumda çalışma imkanı sunar. Bazı kurumlar şunlardır:

1. Adli Tıp Kurumları.
2. Ambulans Şirketleri.
3. Devlet Hastaneleri.
4. Medikal Malzemelerin Satış ve Tanıtım İşleri.
5. Özel Hastane ve Klinikler.
6. Özel Muayenehane Hekimliği.
7. Üniversite Hastaneleri.
8. Sağlık Ocakları.

Tıbbi Sekreterler, genellikle sağlık kurumlarında hasta kabul, dökümantasyon ve idari işlerle ilgilenirler. İlgili yazılarda belirtildiği gibi, tıbbi sekreterler polikliniklerde, radyoloji birimlerinde, acil servislerde, arşivlerde, yönetici birimlerinde ve anabilim dallarında da görev yapabilirler. Devlete bağlı olan tüm sağlık kuruluşlarında, bu yüzden sağlık ocaklarında da çalışabilirler.

Tıbbi sekreter olmak isteyen kişilerin genellikle sağlık meslek liselerinden veya üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca sertifikalı eğitim programlarına katılarak da bu pozisyonda çalışma imkanı bulabilirler. Üniversiteden mezun olanlar ise Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerden gelerek sekreterlik yapabilirler.

Özetle, tıbbi sekreterlik; sağlık sektöründe çeşitli kurumlarda çalışma imkanı sunan, önemli bir pozisyondur ve bu alanda kariyer yapmak isteyenler için geniş bir iş alanı sunmaktadır.
 
Geri
Üst