AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi satis Temsilcisi nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tıbbi satış Temsilcisi nasıl olunur?​

Tıbbi satış mümessili olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünde eğitim alarak ön lisans mezunu olmak gerekmektedir.

Tıbbi mümessil nasıl çalışır?​

Tıbbi mümessil nasıl çalışır?
Ziyaret ettiği sağlık görevlilerine ürün ile ilgili katalog ya da örnekleri götürmek ve ürünler hakkında ayrıntılı bilgiler vermek, Ürün siparişleri almak ve sipariş bilgilerini firmaya bildirmek, Ürün satış ve pazarlamasına dair yaptığı tüm görüşme ve sipariş işlemleri hakkında rapor yazmak.

Kimler ilaç mümessili olabilir?​

Kimler ilaç mümessili olabilir?
Aktif olarak araç kullanmak ve B sınıfı ehliyet sahibi olmak ilaç mümessili olmak için aranan zorunlu bir kriterdir. Başvuran erkek adayların askerliğini yapmış olması gerekmektedir. İlaç mümessilliği yapacak olanların yoğun olarak çalışmaları sebebiyle esnek çalışma saatlerine uygun olmaları gerekir.

Mümessiller ne kadar maaş alıyor?​

Tıbbi satış mümessillerin en yüksek 9.000 TL, en düşük 4.000 TL ortalama maaş alımları ise 5.000 TL civarındadır. Yeni göreve başlayan bir tıbbi ilaç mümessilinin alabileceği maaş 4.000 TL seviyelerindedir. Ancak bununla beraber ortaya koyabileceği iyi bir performans sonrasında bu maaş 6.000 TL kadar çıkmaktadır.

Reprezantlar ne iş yapar?​

Reprezantlar ne iş yapar?
Reprezant, aynı zamanda daha yaygın olarak bilinmekte olan ismi ile ilaç mümessilidir. İlaç mümessili olarak görev yapan kişiler genel olarak bir ilaç firması adına çalışmaktadır. Reprezant kelimesi yabancı bir kelimedir ve yerine ilaç tanıtım elemanı da kullanılabilir.

Tıbbi Mümessillik Belgesi nasıl alınır?​

Tıbbi Mümessillik Belgesi nasıl alınır?
Sınavını başarı ile bitiren katılımcılar, MEB Onaylı Tıbbi Mümessillik Kursu Sertifikası alabilmektedir. Sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, kursu aldıkları eğitim kurumuna başvurarak belgelerini teslim alabilmektedir.

Medikal Yetki belgesi nasıl alınır?​

Yeterlilik belgesini almak için eğitime tıbbi cihaz eğitim sistemleri (www.tcesis.org) üzerinden başvurmak, eğitimi almak ve sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.

Tıbbi satış temsilcisi olabilmek için ilgili fakültelerde eğitim almak önemlidir. Öncelikle Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünde eğitim alarak ön lisans mezunu olmanız gerekmektedir. Tıbbi satış temsilcisine ait bilgi ve beceriler bu eğitim sürecinde kazanılır.

Tıbbi satış temsilcileri genellikle sağlık görevlilerini ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi verir, katalog ve örnekler sunar. Ayrıca, sağlık görevlilerinden ürün siparişlerini alır ve bu bilgileri firmaya ileterek satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütür. Ayrıca, yaptığı tüm görüşme ve sipariş işlemleri hakkında raporlar hazırlar.

İlaç mümessili olmak isteyen kişiler için aranan kriterler arasında aktif araç kullanma yeteneği ve B sınıfı ehliyet sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca, erkek adayların askerliklerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. İlaç mümessilleri genellikle yoğun çalışma saatlerine uygun olmalıdır.

Tıbbi satış mümessillerinin maaşları genellikle 4.000 TL ile 9.000 TL arasında değişmektedir. Yeni başlayan bir tıbbi ilaç mümessilinin maaşı yaklaşık olarak 4.000 TL civarındadır. Ancak başarılı performans gösteren mümessillerin maaşları 6.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

İlaç mümessilleri genellikle bir ilaç firması adına çalışır ve ilaçların tanıtımını yapar. Reprezant terimi genellikle ilaç mümessilleri için kullanılan bir terimdir.

Tıbbi mümessillik belgesi alabilmek için başarılı bir sınava girmeniz gerekmektedir. Sınavı başarıyla tamamlayanlar, MEB Onaylı Tıbbi Mümessillik Kursu Sertifikası almaya hak kazanırlar. Belgelerini alabilmek için kursu aldıkları eğitim kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Medikal yetki belgesi alabilmek için ise tıbbi cihaz eğitim sistemleri üzerinden başvurmanız ve başarılı bir şekilde sınavı geçmeniz gerekmektedir. Bağlantıda belirtilen www.tcesis.org adresinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Geri