AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tibbi ruhsatlandirma nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tıbbi ruhsatlandırma nedir?​

Bir beşeri tıbbi ürünün belirli bir formül ile belirli bir farmasötik şekil ve yitilikte, kabul edilen ürün bilgilerine uygun olarak üretilip piyasaya sunulabileceğini gösteren, Kurum tarafından düzenlenen belgedir.
Tıbbi cihaz ruhsatı nasıl alınır?
Başvuru aşamaları sırası ile aşağıdaki gibidir.
- Aday yeterlilik belgesi düzenlenmesi için, www.turkiye.gov.tr adresi Sağlık Bakanlığı e-Devlet Kapısı Üzerinden “Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “Tıbbi Cihaz Yeterlilik Belge Başvurusu” linkini seçer.
- Açılan ekranda “yeni başvuru” butonu tıklanır.
Seri serbest bırakma yeri mesul müdür?
➢ Yönetmelik 9. Madde 3. Fıkrasında yer alan meslek mensuplarından ilgili alanda doktora derecesine sahip kişiler 2 yıllık pratik tecrübe aranmaksızın mesul müdür olarak atanabilir.

Tıbbi cihaz yeterlilik belgesi kimlere verilir?​

Kimler bu eğitimi almak zorundadır?
Bitkisel drog satış izin belgesi nasıl alınır?
Gerekli Belgeler
- Dilekçe.
- İş yeri ruhsatı (Belediyeden) veya numarataj belgesi.
- Fotoğraflı nüfus cüzdanı sureti.
- 3 adet vesikalık fotoğraf.
- Fotoğraflı ikametgah belgesi.
- Taahhütname.
- Drog listesi (Müessese tarafından onaylı)
- İş yerinin vaziyet planı
Üretim yeri mesul müdür?
MADDE 9 – (1) Mesul müdür, eczacılık, tıp ve en az dört yıl süreli lisans eğitimi veren kimya bilim dallarının en az birinden mezun olmak zorundadır. (2) Bu maddede belirtilen koşulları yerine getirmesi şartı ile üretim yeri izin sahibi, mesul müdür sorumluluğunu bizzat kendisi yürütebilir.

Seri serbest bırakma ne demek?​

 SERİ SERBEST BIRAKMA Ürünün piyasaya verilebilmesi için bütün kontrollerden ve onaydan geçmiş seridir.
CMC uzmanı nedir?
Certified Management Consultant (Sertifikalı Yönetim Danışmanı) unvanının baş harflerinden oluşan CMC, yönetim danışmanlığı mesleğinin uluslararası profesyonel yetkinlik belgesi ve sertifikasıdır.
Kısıtlanmış reçete ne demek?
Kısıtlanmış reçeteye tabi beşeri tıbbi ürünler alt sınıflara ayrılırken ise ürünün farmasötik özellikleri veya yeni olması ya da kamu sağlığı açısından risk oluşturması nedeniyle sadece hastanede uygulanmak üzere reçetelenmesi, uygulanması veya izlenmesi başka bir yerde yapılmasına rağmen, hastane şartlarında veya …

Beşeri tıbbi ürünün imalatı için nereye başvurulur?​

Beşeri tıbbi ürün imalatı için öncelikle imalatı yapacak gerçek veya tüzel kişinin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na (“Kurum”) başvurarak üretim yeri izni alması gerekmektedir.
Bulk ürün nedir ilaç?
Bulk Ürün: Tüm üretim aşamalarından geçmiş, ancak son ambalajı yapılmamış herhangi bir üründür. Bitmiş ürün: Son ambalajı da dahil olmak üzere tüm üretim aşamalarından geçmiş olan farmasötik üründür.
İlaç ruhsatlandırma uzmanı nasıl olunur?
Ruhsatlandırma Uzmanı Olma Şartları Nelerdir? Üniversitelerin Eczacılık, Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olursanız, ruhsatlandırma uzmanı olabilirsiniz. Meslek için böyle bir şart aransa da ruhsatlandırma uzmanlığı eğitimi almak için aranan net bir şart yoktur.

İlaç ruhsatlandırma uzmanı ne kadar maaş alır?​

Ruhsatlandırma Uzmanı maaşı en düşük 5.980 TL, en yüksek 12.930 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Ruhsatlandırma Uzmanı ortalamasına göre Ruhsatlandırma Uzmanı maaşı yaklaşık 9.340 TL seviyelerindedir.
Yeşil reçeteli ilaç ne demek?
Yeşil Reçeteli İlaçlar; Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu beş reçete türünden biri olup, genellikle tıbbi amaçla kullanılan uyuşturucu madde özelliği taşıyan psikoloji hastalıklarında kullanılan ilaçlardır.
Ilaç firmalarını kim denetler?
Titck – Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu.

Üretim yeri belgesi kaç yıl geçerlidir?​

Muayene ve deney sonuçları ile üretim yeri incelemesi sonucunun uygun bulunması durumunda, geçerlilik süresi 1 (bir) yıl olan Türk Standardlarına Uygunluk Belgesi verilir.
Bulk ürün nedir?
Sapma nedir ilaç?
“Onaylı talimat veya belirlenen standardın dışına çıkma” şeklinde tanımlanan sapmaların farmasötik endüstri kapsamında etkin ve detaylı yönetimleri, ürün kalitesi, hasta güvenliği ve sağlığı ve veri bütünlüğü açısından çok büyük önem arz etmektedir.

Ilaç ruhsatlandırma uzmanı ne iş yapar?​

Ruhsatlandırma uzmanının temel amacı, tıbbi cihaz ve ilaç gibi ürünlerin ülkemizde yasal olarak kullanılabilir hale gelmesini sağlamaktır. Bunun için ruhsat gereken ürüne dair bir ruhsat dosyası hazırlayarak ilgili bakanlıklara ruhsat başvurusu yapar. Ürünün ruhsat sürecinde ortaya çıkan problemleri çözer.
Bir ürün müdürü ne kadar maaş alır?
Ürün Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL’dir. En düşük Ürün Müdürü maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 15625 _TL’dir.

Geri