AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi laboratuvarda hangi testler yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.971
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tıbbi laboratuvarda hangi testler yapılır?​

Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı‟nda otoanalizörlerle kan, beyin-omurilik sıvısı (BOS) ve diğer vücut sıvılarında biyokimya, tümör marker, hormon ve vitamin testleri çalışılmaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda tam kan sayımı (hemogram), koagülasyon, eritrosit sedimantasyon hızı (ESR) testleri yapılmaktadır.

Laboratuvarın hormon analizi bölümünde çalışılan testler nelerdir?​

Laboratuvarın hormon analizi bölümünde çalışılan testler nelerdir?
Total T3, Total T4, serbest T3 ve serbest T4 testleri, TSH testleri, Anti-T ve Anti-M testleri bu tetkiklere örnek gösterilebilir. Hormon testleri progesteron, testosteron, östrojen, FSH, LH, PRL, ACTH, kortizol, insülün, PTH, büyüme hormonu gibi çeşitlere de sahiptir.

Hastanede hangi testler yapılır?​

Hastanede hangi testler yapılır?

Laboratuvarın seroloji bölümünde çalışılan testler nelerdir?​

Hormon kan testi ne için yapılır?​

Muayene Aşamaları Laboratuvar Tetkikleri,Laboratuvar Tetkikleri.Radyoloji (Akciğer Grafisi )Elektrokardiyografi ( EKG )Odyometri ( İşitme Testi )Solunum Fonksiyon Testi ( SFT )Görme AlanıKulak Burun Boğaz Muayenesi.Laboratuvar testleri nelerdir?Laboratuvar Tetkikleri Nelerdir?Tam Kan Sayımı Anemi ya da diğer kan hastalıkları, alerjik reaksiyonlar ve enfeksiyonların değerlendirilmesi için tam kan sayımı ve hematokrit değerleri ölçülür.Tam İdrar Tetkiki.Kan ve İdrar Üzerinde Metal ÖlçümüPortör TaramasıRBC.MCV.HB.HCT.Laboratuvarın seroloji bölümünde çalışılan testler nelerdir?Moleküler TestlerHIV-RNA kantitatif saptanmasıCMV-DNA kantitatif saptanmasıHPV-DNA genotiplemesi.HCV genotip tayini.HIV ilaç direnci.Hormon kan testi ne için yapılır?Hormon testleri; endokrin sistemine bağlı gelişen hastalıkların tanı ve teşhisinde uygulanan yöntemlerdir. Kronik hastalığı olan ve düzenli doktor kontrolü gerektiren hastalarda da düzenli aralıklarla hormon testleri yapılır. Farklı hormon testleri vücuttaki farklı organ ve dokuların incelenmesini sağlar.

Laboratuvar testleri nelerdir?​

Laboratuvar Tetkikleri Nelerdir?
- Tam Kan Sayımı Anemi ya da diğer kan hastalıkları, alerjik reaksiyonlar ve enfeksiyonların değerlendirilmesi için tam kan sayımı ve hematokrit değerleri ölçülür.
- Tam İdrar Tetkiki.
- Kan ve İdrar Üzerinde Metal Ölçümü
- Portör Taraması
- RBC.
- MCV.
- HB.
- HCT.

Laboratuvarın seroloji bölümünde çalışılan testler nelerdir?​

Laboratuvarın seroloji bölümünde çalışılan testler nelerdir?
Moleküler Testler
- HIV-RNA kantitatif saptanması
- CMV-DNA kantitatif saptanması
- HPV-DNA genotiplemesi.
- HCV genotip tayini.
- HIV ilaç direnci.

Hormon kan testi ne için yapılır?​

Hormon kan testi ne için yapılır?
Hormon testleri; endokrin sistemine bağlı gelişen hastalıkların tanı ve teşhisinde uygulanan yöntemlerdir. Kronik hastalığı olan ve düzenli doktor kontrolü gerektiren hastalarda da düzenli aralıklarla hormon testleri yapılır. Farklı hormon testleri vücuttaki farklı organ ve dokuların incelenmesini sağlar.
 
Tıbbi laboratuvarda yapılan testler oldukça geniş bir yelpazede yer almaktadır. Biyokimya laboratuvarında otoanalizörler kullanılarak kan, beyin-omurilik sıvısı (BOS) ve diğer vücut sıvılarında biyokimya, tümör marker, hormon ve vitamin testleri yapılır. Ayrıca, tam kan sayımı (hemogram), koagülasyon, eritrosit sedimantasyon hızı (ESR) gibi testler de gerçekleştirilir.

Hormon analizi bölümünde ise çeşitli hormon testleri yapılmaktadır. Bunlara örnek olarak Total T3, Total T4, serbest T3, serbest T4, TSH, Anti-T, Anti-M gibi testler verilebilir. Ayrıca progesteron, testosteron, östrojen, FSH, LH, PRL, ACTH, kortizol, insülin, PTH, büyüme hormonu gibi hormonların düzeylerinin ölçümü de bu bölümde gerçekleştirilir.

Hastanelerde yapılan testler arasında genellikle tanı amaçlı kan testleri, idrar testleri, radyolojik görüntüleme yöntemleri (örneğin akciğer grafisi), elektrokardiyografi (EKG), işitme testleri, solunum fonksiyon testleri gibi çeşitli incelemeler yer alır. Bu testler hastalıkların tanısında ve takibinde önemli bir rol oynar.

Laboratuvarın seroloji bölümünde ise moleküler testler arasında HIV-RNA kantitatif saptanması, CMV-DNA kantitatif saptanması, HPV-DNA genotiplemesi, HCV genotip tayini, HIV ilaç direnci gibi testler yer alır. Bu testler genellikle virüs ve enfeksiyonların tanısında ve takibinde kullanılır.

Hormon kan testleri ise endokrin sistemine bağlı gelişen hastalıkların tanısında ve teşhisinde kullanılan yöntemlerdir. Ayrıca kronik hastalığı olan ve düzenli doktor kontrolü gerektiren hastalarda düzenli aralıklarla hormon testleri yapılabilir. Farklı hormon testleri farklı organ ve dokuların incelenmesine olanak sağlar ve böylece hastalıkların tanısı ve tedavisi için önemli bilgiler sağlar.
 
Geri
Üst