Tibbi goruntuleme dersleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tıbbi görüntüleme dersleri nelerdir?​

Dönem 1

TGT Bölümü Nedir?​

Bu önlisans programı radyoloji olarak da bilinmektedir. Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programının amacı, X- ışınlarının hastalık teşhisinde görüntüleme amaçlı kullanımını sağlayan ve görevli hekime yardımcı olacak yetkin personel yetiştirmektir.
Radyoloji bölümünde hangi dersler var?
Bu bölümü seçen kişiler, nükleer tıp, tıbbi görüntüleme, tıbbi biyoloji, farmakoloji tıbbi terminoloji, radyasyon fiziği, radyolojik anatomi, radyasyon güvenliği, fizyoloji, klinik uygulamalar, anatomiye giriş ve alan derslerini alır.
Tıbbi görüntüleme staj ne zaman yapılır?
Staj eğitim süreleri: Dönem II de yaz stajı 30 iş günü, Dönem IV’ de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır. Radyoloji programını başarı ile bitirenlere Sağlık Teknikeri ünvanı ile birlikte ön lisans diploması verilir.

Tıbbi görüntüleme Teknikleri kaç saat çalışır?​

RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ; 1- Mesai süresi “DAİMİ OLARAK” günde 7 saat (haftada 35 saat) ile sınırlandırılmıştır. Bu personelin çalışma şekli kanuni süreyi aşmamak kaydıyla “VARDİYA” şeklinde düzenlenebilir.

Radyoloji uzmanı hangi bölümden alıyor?​

Radyolog olmak için önce tıp doktoru unvanı almak gereklidir. Tıp fakültelerinde okuyan her doktor adayı, eğitiminin 5. senesinde stajyer olarak radyoloji eğitimi alır. Bununla birlikte radyolog olmaya hak kazanmak için 6 senelik temel tıp eğitiminin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girerler.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü staj ne zaman yapılır?
Yüksekokulda Eğitim Sırasında Yapılan Staj Uygulamaları ve Süresi: Staj eğitim süreleri: Dönem II de yaz stajı 30 iş günü, Dönem IV’de bahar stajı haftada 3 iş günü, olarak yapılmaktadır.
Tıbbi görüntüleme teknikeri haftada kaç saat çalışır?

Geri