Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tibbi dokumantasyonun hazirlanma amaclari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.228
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tıbbi dokümantasyonun hazırlanma amaçları nelerdir?​

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta …

Tıbbi kayıtların önemi nelerdir?​

Tıbbi kayıt tutma yükümlülüğünün amacı, hastanın tedavisinin güvenli şekilde yapılması, ileride doğabilecek ihtilaflar bakımından delillerin güvence altına alınması ve sorumlu tutulabilmedir. Hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgilerin garanti altına alınması öncelikli amaçtır.
Dökümantasyonun amaçları nelerdir?
Dokümantasyonun Tanımı Bulunan bilgilerin kaydedilmesi ve kayıtların (belge denilen) uygun ortamlarda saklanması ya da gerekli bilgileri içeren zaten hazır belgelerin toplanması; c. Erişimi kolaylaştırmak için belgelerin düzenlenmesi; ve d. Asıl olarak, belgelerin ihtiyaç duyanların kullanımına sunulması.

Tıbbi dokümanların temel özellikleri nelerdir?​

Hastanın tıbbi dökümantasyonu hastaneye başvuru anından itibaren başlayan tüm bilgileri içerir. Her bireyin kendi sağlığı ile ilgili kendisine yapılan işlemleri bilme hakkı vardır. Tıbbi dökümantasyonlar bireylerin, kendileri ile ilgili yapılan işlemleri ayrıntılı biçimde öğrenmelerini sağlar.

Tıbbi sekreterlik kaç puan?​

Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 2021 taban puanları en düşük 188,32751, en yüksek 311,14037’dir. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü 2021 başarı sıralaması en düşük 1712409, en yüksek 406972’dir.
Hangi tarihten itibaren bugünkü anlamda hasta dosyası tutulmaya başlanmıştır?
fazlasında kabul edilebilir kayıt sistemi oluşturulmuştur. 1920 lerden itibaren tüm hastanelerde her hasta için bir dosya tutma dönemi başlamıştır.
Hasta dosyaları temelde üç bölümden oluşmaktadır. Bunlar; kimlik bilgisi, hemşirelik kayıtları ve tıbbi kayıtlar olarak sınıflandırılmaktadır. Kimlik bilgisi bölümü, sekreterler tarafından doldurulur. Bu bölümde hastanın adı-soyadı, doğum tarihi-yeri gibi hastayı tanımlayıcı bilgiler yer almaktadır.
Hipokrat iyi bir gözlemci olup, tüm gözlemlerini yazılı metinlere çevirmiştir. Hasta ile ilgili gözlemlerin kaydedildiği notlar ilk ciddi tıbbi dökümantasyon yöntemi olarak kabul edilir.
 
Geri
Üst