- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tıbbi cihaz Yönetmeliği hangi kanuna tabi?
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna, 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi ile 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine, 13/12/1983 …Hangisi tıbbi cihaz kapsamına giren ürünler?
Genel olarak ilaçlar, kozmetikler, canlı hayvan hücreleri ve insan hücresi, dokusu, nakil organları dışında has- tanelerde kullanılan neredeyse tüm araçlar tıbbi cihaz kapsamındadır.Tıbbi cihaz sınıfları nelerdir?
Kural 1-4: İnvaziv olmayan cihazlar.
Tıbbi cihaz Yönetmeliğinin amacı nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; hastalar, kullanıcılar ve diğer kişiler için sağlığın yüksek seviyede korunmasını esas alarak, tıbbi cihazlar için yüksek kalite ve güvenlilik standartları belirleyerek, insan kullanımına yönelik tıbbi cihazların ve bunların aksesuarlarının piyasaya arz edilmesi, piyasada …Tıbbi cihaz olumsuz bildiriminin yapılma sebepleri nelerdir?
Raporlamanın yapılması için; bir olayın gerçekleşmiş olması, olayın nedeninin tıbbi cihaz olması ya da tıbbi cihaz olmasından şüphe edilmesi, hasta/ kullanıcı/ üçüncü kişinin ölümü hasta/kullanıcı/ üçüncü kişinin sağlık durumunda ciddi bozulma ile sonuçlanması ya da sonuçlanabilmesi gerekmektedir.Malzeme ve Cihaz Yönetimi hedefleri nelerdir?
Malzeme Yönetiminin Amaçları ve Yararları Malzeme yönetiminin temel amacı, düşük maliyetle en iyi hizmeti sunmaktır. İyi hizmet; doğru malzemenin, doğru miktarda, doğru zamanda ve doğru yerde hizmete sunulmasını içerir (11).
Kaç tane tıbbi cihaz türü vardır?
Tıbbi cihaz çeşitleri ile ilgili güvenilir bir tahmin yapılamamakla beraber ana kategoriler bazında dünya pazarında yaklaşık 10.000 tıbbi cihaz türü bulunmaktadır. Bunların değişik versiyonları ve farklı modeller dikkate alındığında söylenen rakamlar 90.000 ile 1,5 milyon arasında değişmektedir (Kiper, 2013: 20).Aktif tıbbi cihazlar nelerdir?
Aktif Tıbbı Cihazlar; Yer çekiminin ya da insan vücudunun doğal olarak oluşturduğu enerji haricinde herhangi bir elektrik enerjisi veya güç kaynağıyla çalışan tıbbi cihazlar. Örneğin, Ultrason cihazları, röntgen cihazları vb.Tıbbi cihazlar nasıl sınıflandırılır?
Süre esasına göre tıbbi cihazlar: – Geçici süreli: Normalde 60 dakikadan az bir sürede ve devamlı kullanılması amaçlanan tıbbi cihazlar. – Kısa süreli: Normalde 30 günden az ve sürekli kullanılması amaçlanan tıbbi cihazlar. – Uzun süreli: Normalde 30 günden fazla ve sürekli kullanılması amaçlanan tıbbi cihazlar.
Tıbbi cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tıbbi cihazların piyasaya arzı, piyasada bulundurulması ile reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.Olumsuz olay bildirimi kim tarafından yapılır?
Olay Bildirimi Durum Sağlık Müdürlüğü tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ilgili birimlerine bildirilir.Sağlık tesisinde olumsuz olayın meydana gelmesi sebebiyle Titck ya gönderilen malzemeler çıkışı Mkys de hangi işlem türüyle y?
Olumsuz olay gözlenen ürün MKYS’ de “Emanet Çıkış” işlem türü ile çıkış işlemi gerçekleşir. Emanete alınan ürünün örnekleri TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) Denetim Hizmetleri Kurum Başkan Yardımcılığı’na gönderilir.
Malzeme yönetiminin birincil amacı nedir?
Malzeme yönetiminin temel amacı, düşük maliyetle en iyi hizmeti sunmaktır. İyi hizmet; doğru malzemenin, doğru miktarda, doğru zamanda ve doğru yerde hizmete sunulmasını içerir (11).Malzeme Yönetim Sistemi nedir?
İş emirlerinde kullanılan malzemelerin tanım bilgilerini ve güncel durumları hakkında bilgileri yönetmek için kullanılan bir modüldür. İş emri ile ilgili detaylı maliyet analizleri için bilgi kaynağı olarak kullanılır.Kullanım alanlarına göre tıbbi cihazlar kaça ayrılır?
Geçici süreli: 60 dakikadan daha az bir süre için sürekli kullanım amacıyla tasarlanmış cihazlar. Kısa süreli: Normal olarak 30 günü aşmayacak şekilde sürekli kullanım için tasarlanmış cihazlar. Uzun süreli: 30 günden fazla süreli, sürekli kullanım amacıyla tasarlanmış cihazlar.