Tibbi cihaz yeterlilik belgesi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tıbbi cihaz yeterlilik belgesi ne işe yarar?​

Yönetmelik kapsamında düzenlenen eğitime katılan kişilerin aldığı sorumlu müdür, klinik destek elemanı ve satış ve tanıtım elemanı yeterlilik belgeleri, bu kişilere tüm tıbbi cihaz satış merkezlerinde çalışma hakkı kazandırmaktadır.

Sorumlu müdür sertifikası kimler alabilir?​

Sorumlu Müdür Eğitimine Katılabilmek İçin; En az lisans seviyesinde diploma sahibi olmak gerekmektedir. Diploma, yurt içi üniversitelerin en az 4 yıllık lisans seviyesindeki bölümlerine ait ya da yurt dışındaki üniversitelerin en az 4 yıllık lisans seviyesinde bir bölümünden alınmalıdır.
STE belgesi nedir?
Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir.

ÜTE sertifikası nasıl alınır 2022?​

ÜTT Yeterlilik Eğitimleri için kayıtlar 14 Mart 2022 – 25 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Eğitimler 26 Nisan 2022 tarihinde başlayacak ve 12 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. ÜTT Yeterlilik Eğitimlerini belirtilen tarih aralığında tamamlayan adaylara üç (3) sınav hakkı verilmektedir.

Mesul müdürlük belgesi kimler alabilir?​

Mesul müdürlük için hekim, veteriner hekim, eczacı, kimyager, mühendis (kimya, ziraat, çevre, gıda, su ürünleri, tütün teknolojisi), biyoloji alanında lisans veya entomoloji, toksikoloji alanında yüksek lisans veya doktora diplomasına sahip olunması zorunludur.
LPG sorumlu müdür belgesi kimler alabilir?
Buna göre, A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi sahibi kişiler, sorumlu müdür sertifikası alarak ve sorumlu müdür sözleşmesi imzalayarak LPG otogaz istasyonlarında sorumlu müdür olarak görev alabilecekler.
Bu kapsamda yeterlilik belgesi sınavında başarılı olup yeterlilik belgesi almaya hak kazanmış ürün tanıtım temsilcileri (ÜTT) https://ebs.titck.gov.tr/Ilac/AnonymousApp/UrunTanitimTemsilcisiBasvurusu linki üzerinden yeterlilik belgesi başvurusu yapabilirler.
Başvuru aşamaları sırası ile aşağıdaki gibidir.
- Aday yeterlilik belgesi düzenlenmesi için, www.turkiye.gov.tr adresi Sağlık Bakanlığı e-Devlet Kapısı Üzerinden “Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “Tıbbi Cihaz Yeterlilik Belge Başvurusu” linkini seçer.
- Açılan ekranda “yeni başvuru” butonu tıklanır.
Tcesis satış Tanıtım Elemanı sınavı ne zaman?
Son Başvuru Tarihi 23 Mart 2022 Eğitim Başlangıç/Bitiş Tarihi 25 Mart 2022 / 10 Nisan 2022 Sınav Tarihi 12 Nisan 2022 Telafi Sınav Tarihi 21 Nisan 2022 Başvuru: 12.04.2022 tarihli sınava katılabilmek için eğitim başvurusunda bulunacak adayların en geç 23.03.2022 günü mesai bitimine kadar başvurularını kesinleştirmiş …

Tcesis sertifika nedir?​

Tıbbi Cihaz Eğitim Sistemi Tıbbi Cihaz Satış Tanıtım ve Reklam Yönetmeliğinin gerektirdiği eğitimlerin verildiği sistemdir. TCESİS kapsamında aldıkları eğitim sonucunda sınavdan başarılı olan kişiler başvurdukları alana göre Sorumlu Müdür, Satış Tanıtım Elemanı ya da Klinik Destek Elemanı olarak belge almaktadır.

ÜTT yeterlilik belgesi nasıl alınır 2021?​

ÜTT yeterlilik belgesi nasıl alınır 2022?

ÜTE belgesi nasıl alınır 2022?​

Lise ve altı öğrenim durumuna sahip adayların bu programa başvuru hakkı bulunmamaktadır. ÜTT Yeterlilik Eğitimleri için kayıtlar 14 Mart 2022 – 25 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Eğitimler 26 Nisan 2022 tarihinde başlayacak ve 12 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir.

ÜTE belgesi nasıl alınır 2021?​

ÜTT Yeterlilik Eğitimleri için kayıtlar 27 Mart – 22 Nisan 2021 tarihleri arasında alınacaktır. Eğitimler 24 Nisan 2021 tarihinde başlayacak ve 9 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir. Eğitimini başarı ile tamamlayanların 19 Haziran’da yapılacak ÜTT Yeterlilik Sınavı’na girebilmesi planlanmıştır.
Tcesis başvuru nasıl yapılır?
1– https://tcesis.sakarya.edu.tr/HizliBasvuru.aspx adresinden kimlik ve iletişim bilgileri ile kayıt oluşturulur. 2- SAÜSEM tarafından mail olarak gönderilen kullanıcı bilgileri ile aday işlemleri paneline giriş yapılarak seçilecek başvuru alanı için “Başvuru Yap” butonu tıklanır.
Üniversitelerin, ürün tanıtım temsilcisi yetiştiren bölümlerinden mezun olanlara diplomalarını ibraz etmeleri hâlinde veya en az yüksekokul mezunu olup Kurum tarafından yapılan veya yaptırılan sınavı başarı ile geçenlere Kurum tarafından yeterlilik belgesi düzenlenir.

Geri