Tıbbi cihaz satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tıbbi cihazların piyasaya arzı, piyasada bulundurulması ile reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.Sorumlu müdür ve satış tanıtım elemanı aynı kişi olur mu?
Satış merkezlerinde istihdam edilecek olan sorumlu müdür ile satış ve tanıtım elemanı aynı kişi olamaz. Satış merkezinde bir sorumlu müdür olmalı ve Yönetmelikte tanımlanan görevleri yerine getirmelidir.Satış ve Tanıtım Elemanı Belgesi nasıl alınır?
Satış ve Tanıtım Elemanı eğitimini alacak olan kişiler; Mevzuat eğitimi, Tıbbi etik eğitimi olmak üzere 2 başlıkta eğitim alacaklardır. Satış ve Tanıtım Elemanı Eğitimine Katılabilmek İçin; En az ön lisans seviyesinde diploma sahibi olmak gerekmektedir.
Tıbbi cihaz satış reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Ek 3 nedir?
Ek-3’te yer alan cihazların tüketiciye yönelik internet ortamında satışı için satış merkezi yetki belgesi aranmaz. (6) (Ek:RG-2/9/2020-31232) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yapılan internet satışının tespiti halinde tıbbi cihaz satış merkezi, ilgili uygunsuzluğun giderilmesi hususunda uyarılır.
Satış ve Tanıtım Elemanı nedir?
Satış merkezindeki cihazların satış ve tanıtımını yapan çalışma belgesi düzenlenmiş kişidir. Satış merkezlerinde en az bir tane satış ve tanıtım elemanı bulunur. Satış ve Tanıtım Elemanı eğitimini alacak olan kişiler; Mevzuat eğitimi, Tıbbi etik eğitimi olmak üzere 2 başlıkta eğitim alacaklardır.Eczaneler mali mühür almak zorunda mı?
E-Defter uygulamasına geçiş başvurusu ve 2022 Nisan ayından itibaren başlayacak olan defter bildirimleri, E-İmza ile yapılabilmekte olup eczaneler için Mali Mühür zorunluluğu bulunmamaktadır. Mali Mühür, elektronik kaşe yerine geçmektedir. E-imza ise kişinin ıslak imzası yerine geçmektedir.Eczaneden eczaneye Fatura kesebilir mi?
01.01.2020 tarihinden itibaren belirtilen kriterlere uyan eczanelerimizin de e fatura veya e arşiv faturaya geçmesi gerekmektedir. * Son olarak bu konu 19.10.2019 tarihinde 509 sayılı tebliğ ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.