AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tibbi cihaz satis merkezi zorunlu olarak ne kadar surede en az bir defa denetlenir?

Editör

Yeni Üye

Tıbbi cihaz satış merkezi zorunlu olarak ne kadar sürede en az bir defa denetlenir?​

Denetim MADDE 27 –(1) Satış merkezleri, iki yılda bir defa zorunlu olmak üzere müdürlük tarafından denetlenir. Gerekli görülen hâllerde Kurum tarafından da denetlenir. (2) Satış merkezlerinde, satış, tanıtım ve reklam faaliyetleri ile bu faaliyetlerde kullanılan her türlü malzeme ve yöntem denetlenir.

Aşağıdakilerden hangisi CE işaretini tıbbi cihazların üzerine Iliştirebilir?​

b) Ek XII’de belirtilen CE işareti, kolayca görülebilir, okunabilir ve silinmeyecek bir şekilde tıbbi cihaza, sterilliğini koruyan ambalajına, kullanım kılavuzuna ve satış ambalajı üzerine iliştirilir. c) CE işaretinin anlamı veya şekli konusunda yanlış anlamaya yol açabilecek işaret veya ibare iliştirmek yasaktır.

Tıbbi cihaz satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Ek 3 nedir?​

Tıbbi cihaz satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Ek 3 nedir?
(3) Tanıtım; cihazın terapötik değeri hakkında sağlık meslek mensuplarının veya sağlık kurum ve kuruluşlarının bünyesinde tıbbi cihaz alanında çalışan teknik elemanların, kendi görüşlerini oluşturmasına yardımcı olacak yönde ve cihazın özellikleri hakkında bilgilendirici ve kanıta dayalı tıbbi bilgileri içerir.

CE onaylı ne demek?​

CE onaylı ne demek?
CE işareti herhangi bir ürünün Avrupa Birliği Yeni Yaklaşım Direktiflerine ve ilgili harmonize Avrupa Standartlarına uygun olarak tasarlanıp, üretildiğini simgeler.

CE uygunluk işaretinin iliştirilmesi o ürünle ilgili neyi ifade eder?​

b) “CE” uygunluk işareti, ürünün ilgili teknik düzenlemelerin tüm hükümlerine uygun olduğunun üretici tarafından teyit edildiğini ve ürünün gerekli uygunluk değerlendirme işlemlerine tabi tutulduğunu gösterir.

ÜTE belgesi nasıl alınır?​

Ürün Tanıtım Temsilcisi eğitimi uzaktan eğitim platformu üzerinden verilecektir. Uzaktan eğitim plaftormuna https://uttegitim.ticaret.edu.tr adresinden erişim sağlayabilirsiniz. Her bir ders için ön test son test uygulamaları yapılacaktır. Bir sonraki derse geçebilmek için son testte %50 başarı şartı aranacaktır.

Tıbbi cihaz satış reklam ve Tanıtım Yönetmeliği amacı nedir?​

Tıbbi cihaz satış reklam ve Tanıtım Yönetmeliği amacı nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tıbbi cihazların piyasaya arzı, piyasada bulundurulması ile reklam ve tanıtım faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Geri