AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TFC nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

TFC nasıl hesaplanır?​

Toplam Maliyet Formülü
- Toplam Sabit Maliyet, üretimden bağımsız yani sıfır üretimde bile ortaya çıkan maliyetlerdir.
- Toplam Değişken Maliyet, üretim miktarına bağlı değişiklik gösteren maliyetlerdir.
- Toplam Maliyet Formülü TC=TFC+TVC şeklinde hesaplanır.
Bir firmanın kısa dönem toplam maliyetini ne oluşturur?
Toplam Maliyet: Kısa dönemde firmanın üretimde kullandığı hem sabit hem de değişir maliyetlerin toplamıdır. Üretim miktarı arttıkça toplam maliyet değişir maliyetlerin seyrine paralellik göstermektedir. Toplam maliyet eğrisi üretimin sıfır olduğu nokta da vardır ve burada sabit maliyetlere eşittir.

ATC ve AVC nedir?​

Ortalama Toplam Maliyet (ATC). AFC, çıktı başına toplam sabit maliyettir. AVC, çıktı başına toplam değişir maliyettir.
Kısa dönem ortalama toplam maliyet eğrisi neden U şeklindedir?
Kısa dönem toplam maliyetteki değişme toplam değişken maliyetteki değişmeye eşit olduğundan, kısa dönem marjinal maliyet, çıktıdaki bir birim değişme sonucu toplam değişken maliyette meydana gelen değişme diye de tanımlanabilir: SRMC= TVC/ Q. SRMC kısa dönem marjinal maliyet eğrisinin U biçiminde olmasının nedeni.
TC: toplam maliyet, MC: Marjinal maliyet, AVC: ortalama değişken maliyet gibi türevleri vardır. İktisatta toplam maliyet, firmaların üretim için kullandıkları değişken ve sabit maliyetlerin toplamı ile elde edilir.
Üretim miktarı ile ortalama değişken maliyetler arasında nasıl bir ilişki vardır?
Toplam üretim miktarına bağlı olarak değişen maliyetlerdir. Toplam maliyet değişken ve sabit maliyet toplamından oluşur. Üretim miktarı arttığında artan, azaldığında ise azalan, hammadde ve işçilik gibi maliyetler değişken maliyet sınıfına girmektedir.

Toplam sabit maliyeti nedir?​

Toplam sabit maliyet (TSM): Üretim miktarından bağımsız olan firmanın hiç üretim yapmasa dahi katlanmak zorunda olduğu maliyetlerdir. Ortalama sabit maliyet (OSM): Bir birim üretim miktarına düşen toplam sabit maliyettir.

Geri