Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tezsiz yuksek lisans suresi ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tezsiz yüksek lisans süresi ne kadar?​

MADDE 33 – (1) Tezsiz yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, iki yarıyıldır. Programın azami süresi üç yarıyıldır. MADDE 34 – (1) Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden az olmamak koşuluyla on ders ve dönem projesi dersi dâhil olmak üzere en az 60 AKTS kredisinden oluşur.
Tezsiz uzaktan yüksek lisans kaç yıl?
– Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans süresi normal durumda 3 yarıyıldır. Öğrencilerin en fazla 6 yarıyılda programını bitirmiş olmaları gerekmektedir. YENİ KANUNA GÖRE 6 yarı yıldan sonra öğrenci kayıt yenileme yapabilir, fakat ders, sınav ve proje hakları dışında herhangi bir öğrencilik hakkından yararlanamaz.

Tezsiz yüksek lisans kaç ders?​

(2) Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur.
Tezsiz yüksek lisans okula gidilir mi?
Hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde tezli programlarda olduğu gibi tezsiz yüksek lisans programlarında da derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Tezsiz yüksek lisans programlarının büyük kısmı çalışanlar devam edebilsin diye akşam saatlerinde ve hafta sonları yürütülmektedir.
Uzaktan lisansüstü eğitiminde dersler uzaktan bilgisayar üzerinden işlenir. Dersin belirlendiği saatte online olmanız yeterlidir. Bilgisayara sürekli ulaşabilir olmalısınız çünkü dersler ve bir takım sınavlar bilgisayar üzerinden olur. Dersler canlıdır, eş zamanlı olarak gerçekleşir.
Yüksek lisans en fazla kaç kredi?
Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dahil en az sekiz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 120 AKTS kredisinden oluşur.

Geri