Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tezsiz yuksek lisans kac para?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tezsiz yüksek lisans kaç para?​

Devlet üniversiteleri tezsiz yüksek lisans için fiziki katılım veya online eğitim imkanı sunuyor….Cumhuriyet Üniversitesi.

AÖF tezsiz yüksek lisans ücreti ne kadar?​

Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programlarında bir ders saati 120 TL olarak ücretlendirilmiştir. Buna göre bir programın tüm derslerinin toplam ücreti 3960 TL olmaktadır. Ödemeler alınan ders saatine göre dönemlik olarak ve tek seferde alınmaktadır.
Vakıf üniversiteleri 2022-2023 yılı ücretleri, fakülte, bölüm, tercih sırası, aday başarısına göre 2 yıllık bölüm ücretleri 20 ile 70 bin lira, tıp fakültesi ücretleri ise 60 bin ile 200 bin lira arasında değişiyor.
Tezsiz yüksek lisans ücretleri dönemlik mi?
T.C. ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler bir dönemde 15 kredi ders olmak üzere iki dönemde toplam 30 kredi ders alırlar. Bu nedenle ücret dönemlik 2.250 TL olmak üzere iki eşit taksitte toplam 4.500 TL olarak ödenir.
Tezsiz yüksek lisans ücretsiz mi?
Evet tezsiz yüksek lisans eğitimi hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde paralı yani ücretlidir. Devlet üniversitelerinde fiyat aralığı 3.000-20.000 TL civarlarında vakıf üniversitelerinde ise 9.000 TL den başlayıp 70.000 TL ye kadar çıkmaktadır.

AÖF tezsiz yüksek lisans kaç yıl?​

Tezsiz yüksek lisans programlarının süresi, her dönem için öğrencinin kayıt yeniletip yeniletmediğine bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Tezsiz yüksek lisans programı, 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az 10 ders ve dönem projesinden oluşur.

AÖF tezsiz yüksek lisans hangi bölümler var?​

Para ve Banka Bilim Dalı II. Öğretim Tezsiz YL….
Genelde yıllık ücret üzerinden anlaşılıp aylık taksitler şeklinde ödenir. Örneğin 24000 tl yıllık ücreti aylık 2000 tl olarak 12 taksitte ödemek gibi. örneğin İs.Bilgi Ün. ve Haliç Ün.Yıllık. ancak duruma göre taksitlendirme yapabiliyorlar.
Tezsiz yüksek lisans askerliği uzatır mı?
Hem tezli yüksek lisans hem de tezsiz yüksek lisans eğitimi askerlik tecil (sevk tehiri) hakkı sağlar. Tezsiz yüksek lisansta 1,5 yıl, tezli yüksek lisansta ise 3 yıl 4 ay tecil hakkınız vardır.
Devlet Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans ücretli mi?
Devlet üniversiteleri de kendi bünyelerinde tezsiz yüksek lisans programlarını ücretli programlar ile öğrencileri buluşturuyor. Yüksek Lisans ücretleri ile ilgili fiyat seçenekleri eğitim kurumlarına göre farklılık gösteriyor. Bu durum Yüksek Lisans harç ücretleri içinde aynı şekilde seyrediyor.

Geri