Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tezsiz yuksek lisans doktora yapabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tezsiz yüksek lisans doktora yapabilir mi?​

11- Tezsiz Yüksek Lisans Mezunları Doktora Yapabilir mi? 06.02.2013 tarihinden önce Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptıran tüm öğrenciler Doktora programına başvuru yapabilirler. Ancak bu tarihten sonra kayıt yaptıran öğrenciler ise doktora programına müracaat edemezler.

Master yüksek lisans doktora nedir nasıl yapılır?​

Yüksek lisans, İngilizcede “master” olarak bilinen eğitim seviyesinin Türkçe adıdır; bu nedenle Türkçede de “master” olarak bilinir. Eğer istenirse, yüksek lisans üzerine (ve hatta yüksek lisansı hiç yapmadan da) doktora yapılabilir. Master ve doktoraya bir bütün olarak lisansüstü eğitim (İng: “graduate school”) denir.
Doktora yapan yüksek lisans yapabilir mi?
3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz. Yönetmelikte “LİSANSÜSTÜ” tanımı geçtiği için Doktora eğitimine devam edenler sadece Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
Tezsiz yüksek lisansın ne faydası var?
Tezsiz yüksek lisans eğitiminin ana hedefi, öğrenciye mesleki düzeyde yeterlilik kazandırmak ve mevcut işleyişin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermektir. Seçmiş olduğunuz bölümde, ileri mesleki bilgi seviyesine ulaşırsınız. Hem çalışıp hem de okuyarak eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans Tezliye nasıl çevrilir?​

Tezli yüksek lisans programına geçiş yapmak isteyen bir öğrenci, kayıtlı olduğu tezsiz yüksek lisans programında en az bir yarıyıl okumalı ve o yarıyıl tüm dersleri almış ve başarmış olmalıdır.

Tezsiz yüksek lisans bitince ne olur?​

Tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olanlar, doktora programlarına başvuru yapabilir.
Master yapmak kaç yıl sürer?
Tezli yüksek lisans eğitimi 4 dönem yani 2 yıl sürmektedir ve bu sürenin 1 yılı tez yazım aşamasıdır. Tezsiz yüksek lisans ise 3 dönem yani 1,5 yıldır.
Doktora için yüksek lisans şart mi?
Doktora programlarına başvurabilmek (diğer bir deyişle doktora yapabilmek) için bir lisans veya yüksek lisans diplomasına sahip olmanız gerekir. (YÖK – Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği’ne göre doktora programlarına lisans mezunu olarak da başvurabilirsiniz.)

Doktorada yüksek lisans not ortalaması önemli mi?​

Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler. Doktoraya başvuru esnasında ilgili üniversitelerden veya farklı yerlerden alınacak referans mektupları doktoraya başvuruda oldukça faydalı olacaktır.

Tezsiz yüksek lisans ünvan kazandırır mı?​

Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’ nın görüşü dikkate alınarak yüksek lisans programının tezli veya tezsiz olmasının “Yüksek Mühendis” ünvanını kullanabilmesi için herhangi bir engel teşkil etmediğine, tezsiz yüksek lisans öğrenim mezunlarının da “Yüksek Mühendis” ünvanını kullanabileceklerine …
Tezsiz yüksek lisans girmek kolay mı?
Tezsiz yüksek lisans pratiktir. Kısa sürede biter. Çoğu üniversitede 2 yarıyılda veya en çok 3 yarıyılda bitmektedir. Tezsiz yüksek lisansın bir diğer avantajı da dersleri akşam saatlarinde yapıldığı için iş hayatınızla birlikte sürdürmenin mümkün olmasıdır.
Tezsiz yüksek lisans mezunu Tezliye çevirebilir mi?
MADDE 32 – (2) Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler Üniversitenin tezli yüksek lisans programı için belirlediği asgari şartları yerine getirmek kaydıyla tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.

Tezsiz yüksek lisans bittikten sonra Tezliye çevrilir mi?​

(1) Tezsiz yüksek lisans programına devam edenler, programın mevcut olması durumunda kabul edileceği dönemde Tezli Yüksek Lisans programı için belirlenmiş olan asgari şartları yerine getirmek kaydıyla, tezli yüksek lisans programına geçiş yapabilirler.

Yüksek lisans yaptıktan sonra ne olur?​

Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır. Bu eğitimin ardından kişi “bilim uzmanı”, “hekim” , “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olur.
 
Geri
Üst