Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tezli yuksek lisans ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tezli yüksek lisans ne kadar sürer?​

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 1 yıl dersler ve 1 yıl da tez hazırlama senesi olmak üzere toplam 2 senedir. Farklı bir alandan geliyorsanız 1 yıl da bilimsel hazırlık senesi okumanız gerekebilir. Bu durumda tezli yüksek lisans eğitim süresi 3 yılı bulmaktadır. Tezsiz yüksek lisans eğitimi ise 1 yıl sürmektedir.
Yurtdışı yüksek lisans Başvurusu Nasıl Yapılır?
Master Başvuru Şartları
- Türkiye’de 4 yıllık üniversiteden mezun olmuş olmak veya son sınıf öğrencisi olmak.
- Not ortalaması en az 2.2 ve üzeri olmalıdır.
- Yurtdışında master yapmak istediği bölümün eğitimi dilini bildiğini bir belge ile kanıtlamalıdır.
- 2 Akademik referans.
- CV.
- Niyet mektubu.
- İşyeri referans mektubu.

Lisans ve Doktora aynı anda yapılabilir mi?​

3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz. Yönetmelikte “LİSANSÜSTÜ” tanımı geçtiği için Doktora eğitimine devam edenler sadece Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
Tezli yüksek lisans kaç yılda bitirilmeli?
MADDE 10 –a) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.
Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 21 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında (Başvurular 1 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir) Bakanlığımızın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS – Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden “T.C.
Yurtdışında yüksek lisans yapmak için ALES gerekli mi?
Bakanlıkça Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yazılı sınav yerine kullanılabilecek. Yurtdışında yüksek lisans yapmak isteyen adaylarda başvuru için istenen en az 70 ALES puanı ise 75’e yükseltilecek.

Aynı anda iki doktora yapılır mı?​

20 nisan 2016 tarihinde yenilenerek resmî gazete’de yayımlanan lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği’nin 35. maddesinin altıncı fıkrasına göre -artık- yapılamaz.

Geri