- Konu Yazar
Tez yazımında tez danışmanının önemi nedir?
Danışman, tezin içerik, tartışma ve sonuçlarının kaliteli olması konusundan sorumludur. Danışman, öğrenciye yeterli zaman ayırmalı, sorularına/taleplerine yapıcı cevap vermeli, yol gösterici olmalı, akademik ve bireysel gelişimine katkı sağlamalıdır.Tez danışmanı ne demek?
Tez danışmanı, lisansüstü öğrencilerin tez konusu belirlemesinde ve tez yazım sürecinde rehberlik görevini üstlenen öğretim üyesidir.
Tez danışmanı kim olabilir?
2) Tez Danışmanı kimler olabilir? Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.Tez danışmanı nasıl değiştirilir?
(6) Danışman değişikliği öğrencinin ve/veya danışmanın program yürütme kuruluna yazılı başvurusu, danışmanın, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile gerçekleşir. Danışman değişikliğinde yeni danışmanın onayı da aranır.
* özetle tez danışmanı hayatınızdaki en önemli insanlardan biridir. hele ki doktorada sizinle birlikte o makaleleri deviren, kodlama cetveli oluşturan, sektörde yapacağınız derinlemesine mülakat sorularını güzelleştiren kimsedir. size ve tezinize inanmazsa umursamaz. güvenini kazanmadığınız biriyle çalışmayın.
Tez danışmanı ne kadar ücret alır?
Tez çalışmasının istatistiksel analiz dışında kalan bölümlere ilişkin (giriş, kavramsal/kuramsal çerçeve, literatürde yapılan araştırmalar bölümü, yöntem, tartışma, sonuç ve öneriler bölümleri, kaynakça bölümü ve varsa diğer bölümler) danışmanlık ücreti 100 TL’den başlamaktadır.
Tez danışmanı başka üniversiteden olabilir mi?
YÖK’ün, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ikinci tez danışmanı gereken durumlarda ikinci danışman üniversite kadrosu dışından olabilecek. Ancak en az doktora derecesinin bulunması gerekiyor.Doktor öğretim üyesi tez danışmanı olabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarında, doçent unvanı alan ve öğretim üyesi harici kadrolarda görev yapan öğretim elemanlarının tez danışmanlığı görevini yürütmesinde sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.
Tez danışmanı değiştirilir mi?
Akademik Danışman Atama / Değiştirme Tez danışmanı, Üniversite kadrosundan doktoralı öğretim üyeleri arasından ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığı tarafından Yüksek Lisans programlarında en geç birinci yarıyılın sonuna kadar, doktora programlarında en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar atanır.Tez Danışmanlığı yasal mı?
‘Danışmanlık’ adı altında hizmet veren dolandırıcılar, para karşılığı akademik tez yazıyor. Kolay yoldan akademik unvan isteyenler, yüksek fiyatlar ödeyerek tez sahibi oluyor. Parayla tez yazımının suç olduğunu söyleyen Avukat Emel Özbek İrem, “Bu durum Türk Ceza Kanunu’nda dolandırıcılık suçunu oluşturur.
Danışman kaç öğrenci alabilir?
Değişiklik yapılmadan önce lisansüstü program kontenjanları, üniversiteler tarafından herhangi bir koşula bağlı olmaksızın belirlenirken, düzenleme ile tezli yüksek lisans ve doktora programları için öğretim üyesi başına düşen tez danışmanlığı en fazla 14 öğrenci, tezsiz yüksek lisans programları için ise en fazla 16 …
Öğretim Görevlisi yüksek lisans Tez Danışmanı Olabilir mi?
Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?Yeni düzenleme sonucu, yukarıdaki koşullara uymak kaydıyla, 26 Ağustos 2011 tarihinden itibaren öğretim üyeleri, örneğin; mali, hukuki, finans, yönetim ve akla gelebilecek tüm konularda danışmanlık yapabilecekler, özel eğitim kurumlarında ders verebilecekler, mimari ya da başka projeleri hazırlayabilecekler.
Araştırma Görevlisi Doktor tez danışmanı olabilir mi?
Diğer taraftan, 9 Mayıs 2008 yılında bir yükseköğretim kurumuna YÖK tarafından verilen görüşte ise doçent unvanına sahip fakat araştırma görevlisi olarak çalışan kişilerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yapabileceği belirtilmiştir.Tez danışmanı nasıl belirlenir?
Tez nasıl reddedilir?
TEZİN REDDEDİLMESİ Sözlü tez savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararı verir. Bu karar enstitü anabilim dalı başkanlığınca tez sınavını izleyen üç gün içinde ilgili enstitüye tutanakla bildirilir.