- Konu Yazar
Tez savunması ne kadar sürer?
Bir savunma sırasında, öğrenciye tez komitesi üyeleri tarafından soru sorulur. Sorular genellikle açık uçludur ve öğrencinin çalışmalarıyla ilgili eleştirel düşünmesini gerektirir. Bir savunma sadece 20 dakika sürebilir veya komitenin amacına ve programın gerekliliklerine bağlı olarak bir saat veya daha uzun sürebilir.Tez savunması en geç ne zaman yapılır?
Tez jüri önerisi Enstitü Yönetim Kurulundan geçtikten sonra en geç bir (1) ay içinde tez savunma sınavı yapılmalıdır.
Tez Savunma sunumunda neler olmalı?
Tez Sunumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
Tez ne zaman teslim edilir?
Yüksek lisans öğreniminde azami süre 6 yarıyıldır ve tez 6’ıncı yarıyıl sonuna kadar istenilen herhangi bir tarihte teslim edilebilir.Bir tez ortalama kaç sayfa olmalı?
Tez; lisans ve yüksek lisans tezlerinde yapılan daha çok literatür taraması şeklinde hazırlanan araştırmalardır. 80 ile 120 sayfa arasında olur.
Tez savunması yapılmazsa ne olur?
Yarıyılın sonunda tez savunması yapılmazsa öğrencinin ilişiği kesilir. * Öğrenci danışmanıyla belirlediği tez konusunu (Form – T03) en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar ana bilim dalı başkanlığı aracılığıyla enstitüye önerir. Tez konusu Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile kesinleşir.
Yüksek lisans tez süresi ne kadardır?
Tezli yüksek lisans, 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK’ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.Tez bir dönemde biter mi?
YÜKSEK LİSANS SÜRESİ (danışman gerekli gördüğü takdirde bir dönemde 42 kredilik ders de verebilir. 60 kredi asgari koşuldur) Tez Dönemi ise en az 30 kredi olmak durumundadır 90 kredi’ye (60+30=90) ulaştıktan sonra Tez dönemi sona erebilir.