- Konu Yazar
Tez savunma sınavında neler sorulur?
Tez savunmasında sorulabilecek 10 muhtemel soruTez savunma jürisi kimlerden oluşur?
Jüri, üçü öğrencinin Tez İzleme Komitesi ve en az biri başka bir üniversitenin öğretim üyesi olmak üzere beş kişiden oluşur. Jüri üyelerinin doktora veya eşdeğer derecesine sahip olması gerekir. d) Jüri üyeleri, tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren bir ay içinde toplanarak öğrenciyi tez sınavına alır.Tez Savunma Sınavı Nedir?
Tez savunması, yüksek lisans, doktora gibi lisansüstü eğitimde hazırlanan tezin, danışman hocanın başkanlığındaki jüriye sunulmasıdır. Genellikle, tez sürecinin en ürkütücü bölümü olarak nitelendirilir.
Tez savunma ne giyilir?
Öncelikle mutlaka üzerinize rahat giysiler giyin. Giyeceğiniz kıyafetler o günün önemine de layık olsun; çok abartılı olmamak kaydıyla biraz şık giyinmenin kimseye zararı olmaz. Bu hem kendinizi iyi hissettirir hem de jürinin gözünde iyi bir puanla maça başlarsınız.
Yüksek lisans tez jürisi kaç kişi?
(3) Yüksek lisans tez jürisi, tez danışmanı ve ilgili enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile atanır. Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı, en az biri de kendi yükseköğretim kurumu dışından olmak üzere üç veya beş öğretim üyesinden oluşur.Tez Savunma jürisi nasıl belirlenir?
(1) Yüksek lisans tez jürisi, anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile belirlenir. (2) Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı ve en az biri başka bir anabilim/anasanat dalından veya başka bir yükseköğretim kurumundan aynı alanda olmak üzere üç veya beş kişiden oluşur.Yüksek lisans tez savunmasında ne giyilir?
Rahat ve terletmeyen kıyafetler giymeniz sizin için iyi olacaktır, çünkü gelebilecek bazı zor sorular karşısında vücut stresten ve heyecandan ter salgılar. Giyilen kıyafetlerin insan psikolojisine etkisi sandığınızdan daha büyük, inanın.
Yüksek Lisans sunumunda ne giyilir?