AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tez kabul edilmezse ne olur?

Editör

Yeni Üye

Tez kabul edilmezse ne olur?​

Yüksek Lisans Tezi Kabul Edilmezse / Başarısız Bulunursa Tez jürisi tez hakkında kabul, ret veya düzeltme kararı verebilir. Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.

Tez kaç dönem?​

Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır.

Tez önerisi reddedilir mi?​

Tez önerisi reddedilir mi?
(2) Tez izleme komitesi, öğrencinin sunduğu tez önerisinin kabul veya reddine salt çoğunlukla karar verir. Tez önerisi bu savunmada da reddedilen öğrencinin Yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tezli yüksek lisans 3 yarıyılda biter mi?​

Tezli yüksek lisans 3 yarıyılda biter mi?
MADDE 7 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırılıp yaptırılmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır.

Bir tez kaç ayda yapılır?​

Tez yazarken kaynaklara kolay erişen biri ortalama aklaşık olarak 2 ay gibi sürede lisans tezleri yazılabilir.

Tez kaç ayda biter?​

Yüksek lisans 3 yıl mı?​

Yüksek lisans 3 yıl mı?
“madde 10 – a) tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. daha kısa sürede mezun olabilecek bir öğrenciyle ilgili düzenlemeler, ilgili senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir. sonucta yuksek lisans, ingilizcesinde ifade edildigi gibi master yani ustalik derecesini ifade etmeli.

Tez önerisi neden reddedilir?​

Tez önerisi neden reddedilir?
Tezim reddedildi, hocam düzeltme verdi ne yapmam lazım Kaynakların güncel olmaması Tez formatına uygun olmaması İntihal oranının yüksek olması Dilbilgisi ve anlatım bozukları
3 dönemde yüksek lisans biter mi?​
üç dönemlik versiyonu için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: yök yönetmeliği yüksek lisansı 3 dönemde bitirmeye izin verir ama üniversitelerin bu süreyi eğer isterlerse senato kararı ile 4 döneme çıkarmalarına da izin verir(tıpkı yök’ün ders aşaması için koyduğı 21 kredilik sınırı, bölümlerin arttırabiliyor olması …
Tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.
Tez nasıl yazılır yazım kuralları?​
Tez kolay anlaşılır bir Türkçe ile, Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Türkçe karşılığı yerleşmiş sözcükler için Türkçe karşılık kullanılmalıdır. Yazımda, üçüncü şahıs, edilgen anlatım biçimi tercih edilmelidir. Cümleler rakamla başlamamalıdır.

Tez teslimi nasıl yapılır?​

Tez teslimi nasıl yapılır?
Araştırmacı tezini tamamladıktan sonra “Yüksek Lisans Tez Savunma Başvuru Formu” doldurarak tez danışmanı ve öğrenci işlerine onaylatarak tezinin beş kopyası ile beraber bağlı olduğu enstitüye teslim etmelidir.

Yüksek lisans tezi teslim edilmezse ne olur?​

Yüksek lisans tezi teslim edilmezse ne olur?
Öğrenci Yüksek Lisans tez savunma sınavına girer. Düzeltme kararı çıkan öğrenci en geç 3 ay içerisinde tez düzeltmesini tamamlar. Düzeltilmiş tezi 3 ay içerisinde teslim etmeyen öğrencinin üniversiteyle ilişiği kesilir.

Yüksek lisans tezi onaylanmazsa ne olur?​

Enstitü Müdürlüğünün belirlediği son tarihe kadar tezini ciltli bir şekilde Enstitü Müdürlüğüne teslim edemeyen, teslim etse dahi mezuniyet yazışmaları için süresi kalmayan öğrenci, akademik takvimde ilan edilen yeni dönem kayıt tarihinde kaydını yenilemek zorunda olduğunun sorumluluğunu kabul eder.

Lisans tezi nasıl yazılır?​

Lisans tezi nasıl yazılır
- Tez konusu seçilir.
- Tez öneri formu hazırlanır.
- Literatür taraması yapılarak benzer konular toplanır.
- Yazım aşamasına geçilir.
- Tez yazım kılavuzuna göre düzenleme yapılır.
- İntihal raporu alınır.
- İntihal oranı yüksekse intihal düşürme yapılır.
- Tez tamamlanarak teslim edilir.

Tez Teslim süresi nedir?​

Tez Teslim süresi nedir?
Bastırdığı tezleri, CD ve ilgili formlar ile birlikte tez sınavına giriş tarihinden itibaren 1 ay içinde Enstitüye teslim eder. Mazereti bulunan öğrencinin başvurusu üzerine Enstitü Yönetim Kurulu teslim süresini en fazla 1 ay daha uzatabilir.

Tez aşaması kaç dönem?​

Tez aşaması kaç dönem?
Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır. Ders döneminde ya da tez döneminde başarısız olan öğrenciye 2 yarıyıl daha ek süre verilir. 6 yarıyıllık süre sonunda başarısız olan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tez savunması en geç ne zaman yapılır?​

Tez savunma tarihi olarak formun Enstitü Müdürlüğüne ulaştığı tarihten itibaren yüksek lisans için 15 gün; doktora için 30 gün sonrası için tarih verilebilir.

Yüksek lisans tezi hangi durumlarda iptal edilir?​

Mezun olup, diploma alındıktan sonra İntihal yapıldığı anlaşılan tezler iptal edilir ve buna bağlı olarak öğrencinin diploması ve mezuniyeti de iptal edilir ve ayrıca disiplin cezası verilir.

Yüksek Lisans Tezi kabul edilmezse veya başarısız bulunursa, tez jürisi tez hakkında kabul, ret veya düzeltme kararı verebilir. Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir. Tez önerisi reddedildiğinde de öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilebilir. Tez önerisine karar veren komite, tez önerisini kabul veya reddetme yetkisine sahiptir. Reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.

Tezli yüksek lisans programlarının süresi genellikle 4 dönemdedir, yani 2 yıl sürer. Program en fazla altı yarıyılda tamamlanmalıdır. Tez yazma süresi ise genellikle 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilebilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir.

Yüksek lisans programını tamamlama süresi genellikle azami üç yıldır. Üç yarıyıllık versiyonu için belirli şartların gerçekleşmesi gerekmektedir ve bu durum genellikle üniversitelerin senato kararı ile belirlenir.

Tez önerisi neden reddedilir sorusuna yanıt olarak, bazı sebepleri şunlar olabilir: kaynakların güncel olmaması, tez formatına uygun olmaması, intihal oranının yüksek olması, dilbilgisi ve anlatım hataları gibi durumlar tez önerisinin reddedilmesine neden olabilir.

Tez yazarken uyulması gereken bazı yazım kuralları vardır. Örneğin, Türkçe yazım kurallarına uygun olmalı, anlaşılır bir dil kullanılmalı, üçüncü şahıs ve edilgen anlatım tercih edilmelidir. Cümleler rakamla başlamamalıdır.

Tez teslimi için araştırmacı, tamamladığı tezi tez danışmanı ve öğrenci işlerine onaylatarak beş kopyası ile birlikte enstitüye teslim etmelidir. Tez teslim süresi genellikle tez savunma başvuru tarihinden itibaren 1 aydır.

Yüksek lisans tezi teslim edilmezse, öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilebilir. Tezi onaylanmayan öğrenci, belirlenen süre içerisinde tezini ciltli bir şekilde enstitüye teslim etmediği takdirde kayıt yenilemek zorunda kalabilir. Diploma alındıktan sonra intihal yapıldığı anlaşılan tezlerin iptal edilmesi ve öğrenciye disiplin cezası verilmesi gibi durumlar da mevcuttur.

Geri