Tez icin kaynak taramasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tez için kaynak taraması nasıl yapılır?​

Konu belirlenmeli; konunun kapsamı, amacı, çalışma haritası oluşturulmalıdır. Konu için gerekli kaynaklar bulunmalıdır. Kaynak taraması yaparken özellikle konunun çalışma evreninin genişliğine müteakiben yabancı kaynaklar da ele alınmalıdır. Kaynaklar; kitap, dergi, makale gibi sınıflandırmalarla incelenmelidir.

Literatür kısmı nasıl yazılır?​

LİTERATÜR NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, literatür şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “litaratür, litaretür” gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı ‘literatür’dür.
Tezin literatür kısmı nedir?
Literatür, mevcut olan kaynaklar arasından belirli bir konunun detaylı biçimde araştırılması ve o konuya ait verilerin sistemli biçimde toplanması sürecidir. Literatür taraması, araştırma probleminin seçilerek anlaşılmasına ve araştırmanın tarihsel bir perspektife oturtulmasına yardımcı olur.
Iyi bir literatür taraması nasıl yapılır?
*İyi bir literatür tarama süreci kapsamlı, eleştirel ve güncel olmalıdır. Literatür taraması yapılırken öncelikle yeni çalışmalardan başlayıp geriye doğru gidilir. *Araştırma sorusu ile ilgili tüm çalışmalara ulaşmaktan ziyade araştırma sorusu ile bağlantılı ve bilimsel bir içeriğe sahip kaynaklara ulaşılmalıdır.

Literatür taraması nasıl yazilir?​

Literatür Taraması Nasıl Yazılır?
- Okurken notlar alın. Önce makaleleri okuyup daha sonra da incelemeyi yazmaya başlarsanız birçok önemli noktayı kaçırabilirsiniz.
- Tutarlı ve anlaşılır olun.
- Mantıksal bir yapı oluşturun.
- Geri bildirimlerden yararlanın.

Literatür taraması hangi kaynaklardan yapılır?​

Literatür taramasıyla, konuya ilişkin kaynaklar/dokümanlar tespit edilir ve toplanır. Literatür taramasına bibliyografik mahiyetteki eserlerden başlanmalıdır. Bu amaçla konuya ilişkin bütün tez, kitap ve makaleler ile bunların kaynaklar, referanslar ve bibliyografya bölümleri ve internet kullanılabilir.
Literatür araştırması nasıl yazılır?
Literatür Taraması Nasıl Yazılır?
Literatür tarama sistemleri nelerdir?
Var olan kaynak ve belgeleri inceleyerek veri toplamaya literatür tarama denir. Literatür taraması, araştırma probleminin seçilerek anlaşılmasına ve araştırmanın tarihsel bir perspektife oturtulmasına yardımcı olur (Karasar, 2005, 183).
➢Literatür taraması, konunun anlaşılmasını sağlar. taraması veya doküman incelemesi metotlarına dayanan araştırmalarda, konuya ilişkin kaynaklar/dokümanlar tespit edilir ve toplanır. Var olan kaynak ve belgeleri inceleyerek veri toplamaya literatür tarama denir.
Her araştırmanın ilgili olduğu alana katkısı sınırlıdır. Alanyazın taraması (literatür incelemesi); Üzerinde çalışılan sorunun kavramsal çerçevesi ve konu ile ilgili araştırmaların ortaya koyduğu sonuçların gözden geçirilmesidir. Ulaşılan sonuçlar nelerdir’i açıklığa kavuşturur.
Literatür taramasından elde edilecek bilgilerle neler tespit edilebilir?
Bu taramadan elde edilecek bilgilerle – Konuya ilişkin önceden doğrudan ya da dolaylı yazılmış bilgiler – Konunun önceden işlenen ve işlenmeyen-eksik bırakılan yönleri – Konuya ilişkin problemin boyutları – Önceki araştırmalarda kullanılan yöntemler – Önceki araştırmalarda ulaşılan bulgular ve çıkarılan sonuçlar – …
Literatür taraması hangi araştırma Yöntemleri?

Hemşirelik bilimi hakkında bilgi veren hemşirelerdir.?​

Bu anlamda, öncelikle katkı verecek hemşirelik liderleri ve eğitimcilerine büyük görevler düşmektedir. Hemşirelik biliminin gelişimini daha ileri düzeylere taşıyan hemşire teorisyenler ve diğer hemşire bilim adamları hemşireliğin kültürel yaratıcıları, bilimde ve toplumda harekete geçiriciler olarak düşünülmektedirler.

Hemşirelik hemşireliği nelerdir?​

GİRİŞ Hemşirelik bilim ve sanata dayalı kuramsal ve uygulama içerikli bir meslek olup yalnızca bakım / uygulama olarak düşünülmemelidir. Hemşireliğin oldukça zengin bir geçmişi vardır. Hemşirelik mesleği köklerini binlerce yıl önce hemşirelerin bilimsel olmasa da, sevgi, şefkatle hasta bakım ve sağaltım yaklaşımlarından almıştır (Bradshaw 1998).
Hemşirelik bilimi hemşireliğe özgü bilgi birikimidir?
Hemşirelik bilimi diğer disiplinlerin bilgi birikimini kullanarak kendi biliminin temeline katkı sağlayabilir (Remmers 1999; Upton 1999; Whittemore 1999; Winters ve Ballou 2004). Ancak, kaçınılmaz bir şekilde hemşirelik disiplini hemşireliğe özgü bilgi birikiminin gelişmesiyle diğer sağlık disiplinleri içinde varlığını sürdürebilir.
Hemşirelerin araştırmaları i. düzey teorileri oluştururlar?
Hemşirelerin gözlemleri, deneyimleri, sezgileriyle elde ettikleri bilgiler I. düzey teorileri oluştururlar. Bunların her biri birer fenomene yöneliktir ve bunların araştırmalarla test edilerek bilimsel bilgi haline getirilmesi gerekir.
 
Geri
Üst