Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tez danismani neye gore belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tez danışmanı neye göre belirlenir?​

Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.
Tez danışmanı kim seçer?
(2) Tez danışmanı Üniversite öğretim üyeleri arasından seçilir. Gerekli durumlarda Üniversite dışındaki bir yükseköğretim kurumundan danışman atanması, anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile yapılır.
Tez danışmanı ne zaman belli olur?
Tez danışmanı önerisi ilgili enstitü yönetim kurulu onayı ile kesinleşir. Doktora programında, Enstitü anabilim dalı başkanlığı her öğrenci için tez danışmanını ilgili enstitüye önerir. Tez danışmanı önerisi enstitü yönetim kurulu kararıyla kesinleşir. Tez danışmanı en geç üçüncü yarıyılın başında atanır.

Yüksek Lisans tez danışmanı ne yapar?​

Danışman olan öğretim üyesi, tez danışmanlığı yaptığı öğrencisiyle düzenli görüşmeler yaparak öğrencinin tez yazım sürecini denetleyen, tez aşamasında öğrenciye rehberlik sağlayan kişi olmaktadır.
Tez danışmanlık ücreti ne kadar?
Tez çalışmasının istatistiksel analiz dışında kalan bölümlere ilişkin (giriş, kavramsal/kuramsal çerçeve, literatürde yapılan araştırmalar bölümü, yöntem, tartışma, sonuç ve öneriler bölümleri, kaynakça bölümü ve varsa diğer bölümler) danışmanlık ücreti 100 TL’den başlamaktadır. Üst fiyat limiti bulunmamaktadır.
Tez değişebilir mi?
Haklı gerekçelerin varlığı halinde, öğrencinin veya tez danışmanının başvurusu üzerine tez konusu aynı usulle değiştirilebilir.
Öğretim Görevlileri maaşları: 7.900 ile 8.700 TL civarındadır. Öğretim görevlileri kıdemlerine göre ve meslekteki yıllarına göre farklı ücretler alırlar. Özel üniversitelerde eğitim veren öğretim görevlileri ile devlet üniversitelerinde eğitim veren öğretim görevlileri maaşları arasında pek fark yoktur.
Tez danışmanı ne iş yapar?
Danışman, tezin konusunun belirlenmesi, araştırmanın yapılması, verilerin toplanması, analiz edilmesi ve Enstitünün tez yazım kurallarına uygun yazılarak başarılı bir ürün ortaya çıkarılması için gereken süreçlerde öğrenciye yol gösterme ve rehberlik etme konusunda birinci derecede sorumludur.

Geri