Tez başlığı değişir mi?
a) Tez danışmanı ile öğrencinin; tez danışmanının görevlendirildiği tarihten itibaren en geç üç ay içinde birlikte belirleyeceği tez konusu ve başlığı, ilgili program direktörü tarafından enstitüye önerilir ve enstitü yönetim kurulu kararıyla kesinleşir. Tez konusu ve başlığı aynı usulle değiştirilebilir.Tez önerisi zamanında verilmezse ne olur?
Yarıyılın sonuna kadar seçip başarılı olmadığı takdirde başarısız sayılır. Doktora tez önerisi savunmasına geçerli bir mazereti olmaksızın en geç 6 ay içinde girmeyen öğrenci başarısız sayılarak tez önerisi reddedilir. Tez önerisinin süresi içinde iki defa üst üste verilmemesi durumunda öğrencinin ilişiği kesilir.Eş danışman ne demek?
Tez çalışmasının niteliğinin gerektirdiği durumlarda atanan ikinci danışman.
Tez konusu sonradan değiştirilebilir mi?
Md.24): Bir öğrencinin tez danışmanı, danışmanın başvurusu veya öğrencinin talebi üzerine Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile değiştirilebilir.
Tez konusu değiştirilebilir mi?
Tez içeriğinin değişmediği durumda tez başlığı, tez savunma sınavı sırasında tez jürisi tarafından değiştirilebilir. Tez başlığı, danışmanın veya tez savunma jürisinin talebi, anabilim dalı kurulununönerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile her zaman değiştirilebilir.Üniversite Danışmanımı nasıl öğrenirim?
Akademik Danışmanımı Nasıl Öğrenebilirim Neden derseniz ders kayıt işlemleri için Akademik Danışmanınızın onayı gereklidir. Okula gidince öğrenci işlerine bölümünüzü ve sınıfınızı söylerseniz sizi bilgilendirirler.Danışman onayı ne zaman yapar?
her ders seçimi sonrası bölümünüzden bir asistanın aldığınız derslerin durumuyla ilgili vıdı vıdısını dinledikten sonra onay vermesi durumudur. ders seçimlerinden sonra bir hocanın veya asistanın ders seçimlerinizi onaylaması “danışman onayı” olarak adlandırılsa da bu tanım benim için geçerli değildir.