- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 122.937
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Teyze hala amca nasıl yazılır?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.Teyze nasıl yazılır TDK?
TDK ise bu konuda iki ayrı kural koyuyor: 1) Lakap ve unvan durumunda olan akrabalık adları büyük harfle yazılır: Nene Hatun, Gül Baba… 2) Bunlar dışındaki akrabalık adları küçük harfle yazılır: Tülay abla, Ayşe teyzemin…
Bey Hanım ne zaman büyük yazılır?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.Akraba hala nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Leyla Hala (akraba) şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Leyla hala (akraba) şeklinde olmalıdır.
Akrabalık bildiren sözcükler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle başlar: Nene Hatun, Dayı Kemal, Hala Sultan… Abla, ağabey, dayı, enişte, teyze gibi sözcükler küçük harfle yazılır: Pervin teyze, Ayşe nine, Alper dayı, Özgür dayı, Değer amca, Cem enişte…
Osman Dayım nasıl yazılır?
Akrabalık bildiren sözcükler büyük harfle başlamaz. » Burcu abla, Nesrin teyze, Nilgün hala… » Osman dayım bugün bize gelecekmiş. NOT Akrabalık bildiren sözcükler başa geldiğinde veya lakap yerine kullanıldığında büyük harfle başlar.
Teyze cümle içinde nasıl yazılır?
Nene Hatun nasıl yazılır?“Nene Hatun mu?” yoksa “nene Hatun mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle nene Hatun şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Nene Hatun şeklinde olmalıdır.
Ayşe Hanım nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Ayşe Hanım’dan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayşe Hanımdan şeklinde olmalıdır.Bey efendi nasıl yazılır?
Bey ve efendi kelimeleri ayrı yazıldığında da yazım yanlışı oluşturmaktadır. Doğru yazımı beyefendi şeklinde kullanılmaktadır.
Bu kelime genellikle Hala şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hâlâ şeklinde olmalıdır.
Hala şapkalı mı?
Kelime Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre hâlâ şeklinde yazılır. Kelimede bulunan iki a harfi de şapkalı şeklindedir. Hâla kelimesinin doğru yazılışına ait örnek cümle; “3 gündür kendisinden haber alamıyorduk.