- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 216.977
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tevsik edici belgeler nelerdir?
Vergi Usul Kanunu’nun 229 ve takip eden maddelerinde tevsik edici belgeler; fatura, perakende satış vesikaları, gider pusulası, müstahsil makbuzu, serbest meslek makbuzu, ücret bordrosu, taşıma irsaliyesi, yolcu listeleri, günlük müşteri listeleri, muhabere evrakı olarak sayılmıştır.Tevsik zorunluluğu ne demek?
Bu kapsamda, aynı gün içinde toplam miktarı 7.000 TL’yi aşan veya farklı tarihlerdeki kısım kısım gerçekleşen ödemelerle 7.000 TL’yi aşan ödemelerin finansal kurumlar aracılığı ile gerçekleştirilmesi zorunludur.tevsik, hangi metnin esas resmi metin olacağının tespiti aşamasıdır. vergi usul kanunu (vuk) uyarınca, aksine hüküm olmadıkça, tutulan ve üçüncü şahıslarla olan ilişki ve işlemlere ait kayıtların tevsiki (belgelendirilmesi) zorunludur (vuk md.227).
Banka dekontu tevsik edici belge midir?
Temel prensip kayıtlı ve kalıcı olan belgenin düzenlenmesidir. Bu dekontlar bankalar için tevsik edici belgedir. Çünkü 1995 yılında yayınlanan 243 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bankaların düzenleyecekleri dekontların fatura yerine geçeceği belirtilmiştir.
Tevsik zorunluluğu kapsamında olanlar kimlerdir?
Söz konusu Tebliğde; tevsik zorunluluğu kapsamında olanların (Vergi Usul Kanununun 232 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında fatura almak zorunda olan birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, serbest meslek erbabı, kazançları basit usulde tespit olunan tüccarlar, defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler, vergiden muaf …
Hukukta tevsik etmek ne demek?
Genişletme, yayma, vüsatini sağlama. Çoğulu tevsîâtdır; genişletme işleri. Destekleme, güçlendirme, tasdik etme.Tevsik ediliyorsa ne demek?
Tevsik Etmek Ne Demektir? Tevsik etmek deyiminin anlamına bakıldığında bu kelimenin; herhangi bir olgunun ya da durumun doğru olduğunu belge aracılığı ile göstermek ya da ortaya çıkarmak şeklinde ifade edilmektedir.Buna göre bankalar, ödeme kuruluşları ve PTT tarafından düzenlenen belgeler (dekont, alındı vb.) ve kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatları dahilinde düzenledikleri belgeler artık gider pusulası yerine geçecektir.