AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tevfik Fikret Şiirleri, eserleri

haberci

Yeni Üye
Güzelsin şiiri Tevfik Fikret
Tevfik Fikret Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sürecinde yetişmiş bir şairdir Serveti Fünun Edebiyat Topluluğu'nun lideriydi Fikirleri, devrin aydınlarını etkilemiştir
Şairin bilinen bütün şiirleri ise şunlardır:
Ağustos Böceği İle Karınca
Balıkçılar
Bana Kimsin Diye Sorma Meleğim
Bir İçim Su
Doksan Beşe Doğru
Haluk'un Bayramı
Haluk'un İnanci
Hanı Yağma
Kimseden Ümmidi
Ömri Muhayyel
Promete
Promete
Sabahleyin Olursa
Sancağı Şerif Huzurunda
Sen Olmasan
Sis
Tarihi Kadim
Yağmur *

Tevfik Fikret'in "Güzelsin" adlı şiiri sanatçının aşk, tabiat ve insan ilişkilerini ele aldığı önemli eserlerinden biridir. Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma sürecinde yetişen şair, Servet-i Fünun Edebiyat Topluluğu'nun da önde gelen isimlerindendi ve dönemin aydınlarını derin düşünceleri ve duyarlılığıyla etkilemiştir.

Paylaştığınız şair Tevfik Fikret'in diğer önemli şiirlerinden bazılarından da bahsedelim:

- "Ağustos Böceği İle Karınca": Bu şiirde, çalışkanlık ve tembellik arasındaki farkı konu edinir.
- "Balıkçılar": Doğa ve insan ilişkisi üzerine yazılmış etkileyici bir şiirdir.
- "Bana Kimsin Diye Sorma Meleğim": Aşk ve duygusal temas içeren bir eserdir.
- "Bir İçim Su": İnsanın iç dünyasını yansıtan, derin anlamlar barındıran bir şiirdir.
- "Doksan Beşe Doğru": Tarihi ve toplumsal olaylara göndermeler yapan düşündürücü bir şiir.
- "Sis": Doğanın gizemine ve insanın kırılganlığına vurgu yapan bir eser.
- "Tarihi Kadim": Geçmişle bugün arasındaki bağları işleyen bir şiirdir.

Tevfik Fikret'in eserleri genellikle döneminin sosyo-politik koşulları, insanın iç dünyası ve tabiat üzerine derin analizler ve duygusal anlatımlar içerir. Şiirleri, içerdiği sembolizm ve derinlikle edebiyatseverler tarafından önemli bir yere sahiptir.

Geri