AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tevekkül İle İlgili Ayet ve Hadisler

SoruCevap

Yeni Üye
Tevekkül İle İlgili Ayet ve Hadisler

De ki: “Allah ’ın bizim için takdir ettiğinden başkası katiyen bize dokunmaz O bizim Mevlamız ’dır Müminler yalnızca Allah ’a tevekkül etsinler (Tevbe 50)

“ Hiç Kuşkusuz iman edip Rablerine tevekkül edenler üstünde, o şeytanın hiçbir nüfuzu yoktur (Nahl 99)

“Kâfirlere ve münafıklara itaat etme, onların ezalarını bırak (aldırma) ve Allah ’a tevekkül et! Allah vekil olarak hepsine yeter (Ahzab 48)

“Kim Allah ’a tevekkül ederse, Allah ona yeter (Talak 4)

Hz Enes (ra) ’den söylenti edilmiştir

Resulullah (sav) şöyle buyurdu: “Kim evinden çıkınca: ‘Allah ’ın adıyla, Allah ’a tevekkül ettim, zor kuvvet Allah ’tandır ’ derse, kendisine: “İşine bak, sana hidayet verildi, kifayet edildi ve korundun! denilir ve şeytan ondan yüz çevirir (Tirmizi)

Hz Ömer (ra) demiştir ama:

Resulullah`ın şöyle dediğini işittim: “Eğer siz Allah ’a karşı hakkıyla tevekkül etseydiniz, sabahtan yuvalarından aç çıkan ve akşam karınları doymuş olarak yuvalarına dönen kuşlar gibi rızıklanırdınız (Tirmizi)

Ebû Bekir (ra) şöyle demiştir: Biz hicret esnasında mağarada iken, başımız ucunda bizi arayan müşriklerin ayaklarına baktım ve Resulullah ’a: “Ey Allah ’ın Resulü! Birisi ayaklarına bakacak olsa kesin bizi görür dedim Bunun üzerine Resulullah (sav): “Ey Ebû Bekir! Üçüncüleri Allah olan iki birey hakkında zannın (endişen) ne? buyurdu (Buhari, Müslim) *

Geri