tevbe namazı nasıl kılınır ve duası

zeberus

Yeni Üye
tevbe namazı nasıl kılınır tevbe namazı duası

Tevbe Namazı kılınışı

İstiğfar etmek istediğinde iki rek'at namaz kılar ve şoyle mağfiret taleb eder:

Tevbe Namazı Nedir Nasıl Kılınır ?

Allahım, bu (gunahtan) Sana tevbe ediyorum, bir daha ebediyen bu gunaha geri donmeyeceğim

Tevbe Namazı Nedir Nasıl Kılınır ?

Allahım, Senin mağfiretin benim gunahlarımdan daha geniştir ve rahmetin benim yanımda amelimden ziyade umit kaynağımdır

Allah'a karşı bir gaflet eseri olarak veya nefse uyarak gunah işlendiğinde onun kefareti olarak buyuk bir nedamet icerisinde O'na teveccuh etmek gerekmektedir Cenabı Hak şoyle buyurmaktadır:

Şeytan seni bir kotuluğe sevketme girişiminde bulunursa, hemen Allah'a sığın(Fussilet (41), 36)

Kotuluk yapan bir kimsenin bunun yerine iyilik yapması, kotuluğu iyilikle defetmesi istenmektedir

Bir sabah Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem muezzini Bilal'i cağırdı ve ona:

Bilal! Hangi ameli yaparak benden once cennete girdin? Dun gece cennette, senin ayakkabılarının tıkırtısını onumde duydumdiye sordu Bilal radıyallahu anh de:

Ya RasUlallah! Ne zaman bir gunah işlesem arkasından hemen kalkıp iki rek'at namaz kılarım, abdestim bozulduğunda da vakit gecirmeden hemen abdest alırım (Her abdest aldığımda da Allah'ın uzerimde iki rek'at namaz hakkı olduğunu duşunurum ve kılarım ) dedi Bunun uzerine RasUli Ekrem aleyhi'ssalatu ve'sselam:

İşre bunun sayesindebuyurdular (İbn Huzeyme, Sahih, II, 213 (1209)

Geri