AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEV bursuna kimler basvurabilir?

Editör

Yeni Üye

TEV bursuna kimler başvurabilir?​

TEV Yüksek Öğrenim Eğitim Bursundan, Türkiye sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinde öğrenim gören T.C. uyruklu, 25 yaşını aşmamış, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan, başka bir kamu veya özel kurumdan burs almayan öğrenciler faydalanabilmektedir.

ITÜ ihtiyaç bursu ne kadar?​

Burslar her öğretim yılında 9 ay boyunca verilmekte olup, aylık burs miktarı minimum 400 TL’dir. Burs verilmek üzere şartlı bağış yapan mezun, mensup veya İTÜ dostları, dilerlerse burs miktarını kendileri belirlemekte, öğrenci seçimini veya fakültesi konusunda tercih yapabilmektedirler.

TEV Üstün Başarı Bursu nedir?​

TEV Üstün Başarı Bursu nedir?
TEV Üstün Başarı Bursları Türk Eğitim Vakfı, geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla 40. kuruluş yılı dolayısıyla 2007 yılından itibaren Üstün Başarı Bursu vermektedir. Her yıl yaklaşık 50-55 yeni öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu almak üzere seçilmektedir.

2021-2022 Devlet bursu ne kadar?​

2021-2022 Devlet bursu ne kadar?
KYK bursu ile kredisi 2022 yılında lisans öğrencilerinde 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 700 lira, doktora öğrencilerinde 2 bin 550 lira ödeyecek. KYK burs ödemeleri, bir eğitim senesinde 12 defa yapılacak.

2021 burs ücreti ne kadar?​

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor. 2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL. 2022 yılından itibaren zamlı ücretler aylık olarak hesaplara yatmaya başlayacak.

KYK Geri ödemesiz burs kimlere verilir?​

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

TEV üniversite bursuna nasıl başvurulur?​

TEV üniversite bursuna nasıl başvurulur?
TEV Burs Başvuru Formu http://burs.tev.org.tr/ web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim edilecektir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Ihtiyaç bursu ne demek?​

Ihtiyaç bursu ne demek?
Vakfın yurtlarından herhangi birine kayıt olan öğrenci sistem puanı ve mülakat puanına göre; yurt ücretinin %100’ü, %75’i, %50’si veya %25’i kadar burs almaya hak kazanır. Koşulları yerine getiren her ihtiyaç sahibi TÜGVA yurduna kayıtlı öğrenci bu burs türünden faydalanabilir.

ITÜ Mezunlar Derneği bursu ne kadar?​

Derneğimizin bir öğrenci için bu yıl vermeyi uygun bulduğu burs miktarı aylık 250 TL dir. İsteyen mezunumuz daha önce de olduğu gibi bir ya da birkaç öğrenci için gereken miktarda burs bağışını aylık olarak ya da toptan yapabilir.

TEV başarı bursu nedir?​

TEV burs vermenin yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla, öğrenimini Yurt İçi Burs ve Ödül Yönetmeliği’nde belirtilen başarı seviyelerinde tamamlayan bursiyerlerine “Başarı Ödülleri” vermektedir. Burslar Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay ödenmektedir, artışlar her yıl ekim ayında yapılmaktadır.

TEV bursuna başvurabilmek için Türkiye'deki devlet üniversitelerinde öğrenim gören, Türk vatandaşı, 25 yaşını aşmamış, maddi desteğe ihtiyacı olan ve başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamış öğrenciler başvurabilir. TEV Yüksek Öğrenim Eğitim Bursu, öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla verilmektedir.

ITÜ ihtiyaç bursu, her öğretim yılında 9 ay boyunca ödenen bir destektir ve aylık burs miktarı minimum 400 TL'dir. İTÜ mezunları veya mensupları, bu burs için şartlı bağış yaparak burs miktarını kendileri belirleyebilir ve destek olabileceği öğrenci veya fakülte konusunda tercihte bulunabilirler.

TEV Üstün Başarı Bursu ise Türk Eğitim Vakfı tarafından geleceğin liderlerini desteklemek amacıyla verilen bir burs türüdür. Her yıl yaklaşık 50-55 öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanmaktadır.

2021-2022 öğretim yılında KYK burs ve kredileri şu şekildedir: Lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL, doktora öğrencilerine ise 2550 TL olarak ödenmektedir. KYK burs ödemeleri genellikle bir eğitim yılı içinde 12 defa yapılmaktadır.

KYK Geri ödemesiz burslar, ön lisans, lisans veya iki yıllık okullardan mezun olup dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş yapan öğrencilere verilmektedir. Ancak intibak veya hazırlık sınıfında olan öğrencilere burs verilmemektedir.

TEV üniversite bursuna başvuru yapmak için TEV web sitesinde bulunan başvuru formunu doldurup, yazıcıdan çıktısını alarak istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim etmeniz gerekmektedir.

İhtiyaç bursu, vakıf yurtlarına kayıt olan öğrencilere maddi destek sağlayan bir türdür. Öğrencilerin sistem puanı ve mülakat puanına göre yurt ücretinin belirli bir yüzdesi kadar burs almaya hak kazanabilirler.

ITÜ Mezunlar Derneği tarafından verilen burs miktarı, herhangi bir öğrenci için aylık 250 TL olarak belirlenmiştir. Mezunlar, istedikleri öğrenciler için burs bağışı yapabilirler.

TEV Başarı Bursu ise TEV tarafından öğrencilere verilen bursların yanı sıra başarıyı teşvik etmek amacıyla verilen ödüllerdir. Başarı seviyelerine göre belirlenen burslar Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay boyunca ödenmektedir. Her yıl ekim ayında artışlar yapılmaktadır.

Geri