AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TEV bursu karsiliksiz mi?

Editör

Yeni Üye

TEV bursu karşılıksız mı?​

6. TEV bursları karşılıklı mıdır? TEV’in yurt içi bursları genel ilke olarak karşılıksızdır.

TEV bursuna kimler başvurabilir?​

TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları Ön Koşulları: Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, Ara sınıflar için: Bir önceki sınıftan başarısız dersi olmamak ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.

TEV bursu vicdani yükümlülük belgesi nedir?​

TEV bursu vicdani yükümlülük belgesi nedir?
Öğrenimini tamamlayan bursiyerler, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanı olduğu takdirde TEV’e maddi katkıda bulunmayı, kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığıyla burs vermeyi, bulunduğu ortamlarda TEV’in tanıtımını üstlenmeyi, gönüllü elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak …

TEV bursu aylık ne kadar?​

2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir.

Jean Monnet kaç kişiye burs veriyor?​

2022-2023 akademik yılında yaklaşık 160 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyen herkese açık olan Jean Monnet Burs Programına; kamu çalışanları (kamu tüzel kişiliğini haiz meslek kuruluşları, odalar, yerel yönetimler, kalkınma ajansları vb. kuruluşlarda çalışanlar dâhil)

Jean Monnet eylemi nedir?​

Jean Monnet eylemi nedir?
Başvurular 29 Kasım 2021 tarihinde sona erecektir. Jean Monnet Burs Programı Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatına ilişkin alanlarda uzmanlaşmış kişi sayısını artırarak bu alanda ihtiyaç duyulan idari kapasitenin oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
TEV bursu nasıl alinir?​
TEV Burs Başvuru Formu http://burs.tev.org.tr/ web adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim edilecektir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Vicdani Yükümlülük Belgesi Nedir?​
Vicdani yükümlülük belgesi öğrencinin mezun olduktan sonra, kendisi gibi ihtiyaç sahipleri için, okurken burs aldığı vakıf bağlantısıyla burs yardımı yapması vb. uygulamaları içeren bir belgedir.

TEV bursu hangi durumlarda kesilir?​

TEV bursu hangi durumlarda kesilir?
Bursun Normal Sürecinde Kesilmesi Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencinin bursu Haziran ayı sonunda kesilir. Yukarıda bahsedilen başarı durum belgelerini zamanında TEV’e ulaştırmayan öğrencilerle, başarı durumu burs kriterlerini sağlamayan öğrencilerin bursu kesilir ve bir sonraki döneme devam ettirilmez.

TEV bursu 2021 ne kadar?​

2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir. Türk Eğitim Vakfı (TEV), Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim (Üniversite) Bursu vermektedir.

TEV (Türk Eğitim Vakfı) bursları genel ilke olarak karşılıksızdır. Bu burslar, maddi desteğe ihtiyacı olan ancak kazanç getiren bir işte çalışmayan, başka bir kurumdan burs almamış öğrencilere verilmektedir. Aynı zamanda başarısız dersi olmayan ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanan öğrenciler de TEV bursuna başvurabilirler.

TEV bursu aylık olarak 2021-2022 öğretim yılında 800 TL olarak belirlenmiştir. Bu burs, üniversite öğrencilerine yönelik TEV Eğitim (Üniversite) Bursu olarak verilmektedir.

Başvuruları tamamlayan bursiyerler, iş hayatına atıldıktan sonra, imkanları çerçevesinde TEV'e maddi katkıda bulunmayı, en az bir Türk gencine TEV aracılığıyla burs vermeyi, TEV'in tanıtımını üstlenmeyi ve gönüllü elçisi olmayı kabul ederek vicdani yükümlülük belgesi imzalamaktadırlar.

TEV bursu için başvuru yapmak isteyen öğrencilerin TEV Burs Başvuru Formunu doldurarak gerekli belgelerle birlikte okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

TEV bursu, belirlenen kriterlere uymayan ya da başarı durumu burs kriterlerini sağlamayan öğrenciler için kesilebilir. Bursun normal sürecinde kesilmesi, öğrencinin normal öğrenim süresini tamamlaması durumunda Haziran ayı sonunda gerçekleşmektedir.

Jean Monnet Burs Programı ise AB müktesebatına uzmanlaşmak isteyenlere yönelik bir programdır ve 2022-2023 akademik yılında yaklaşık 160 kişiye burs verilmesi planlanmaktadır. Bu programa kamu çalışanları da başvurabilmektedir. Başvuruların 29 Kasım 2021 tarihinde sona erdiği belirtilmektedir.

Geri