Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Testosteron hormonu erkeklerin gelisimini nasil etkiler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Testosteron hormonu erkeklerin gelişimini nasıl etkiler?​

Testosteron çoğunlukla cinsel gelişim üzerinde etkili olsa da erkeklerde kas ve kemiklerin sağlıklı gelişimi ve ergenliğin sağlıklı şekilde tamamlanması için önemlidir. Testosteron eksikliğinde erkeklerde kas ve kemiklerde güçsüzlük, erekte olamama, cinsel işlev bozukluğu gibi sorunlara neden olabilir.

Testosteron hormonu salınımı nedir?​

Testosteron androjen grubundan bir steroid hormondur. Memelilerde testosteron birincil olarak, erkeklerde testisler, dişilerde yumurtalıklarda üretilir. Çok az bir oranda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Erkek cinsiyet hormonudur.
Testosteron ne işe yarar?
Testosteron ne işe yarar? Testosteron, henüz anne karnındayken bebeğin cinsel organlarının oluşumu üzerinde rol oynar. Erkek bebeklerde penis ve testislerin gelişimi için yeterince testosteron varlığı önemlidir. Bu hormon, yaş ilerledikçe artmaya başlar ve özellikle ergenlik döneminde salınımı artar.

Peki, testosteron hormonu nasıl salgılır?​

Bu tür hormonların salgılanmasından sorumlu olan organ ise, beyindeki hipotalamustur. Testosteron hormonu, kadınların yumurtalıklarında da salgılanır ancak erkeklerdekine oranla oldukça az bir miktardadır.

Erkeklerde testosteron hormonunun fazla olması neden olur?​

Erkeklerde testosteron hormonunun fazla olması: 1 Penis boyunda ve sertleşmesinde artış, 2 Vücuttaki kas dağılımında eşitsizlik ve aşırı büyüme, 3 Ödem, 4 Kıllanmada artış, 5 Prostat büyümesi, 6 Damar sertliği, 7 Kötü kolesterolün artması, 8 Kalp hastalıkları riskinin artması gibi etkilere neden olur. More
Testosteron, erkeklik hormonlarında önemli bir rol oynar.?
Testosteron, erkeklik hormonları olarak bilinen androjenler grubundan önemli bir hormondur. Erkeklerde testosteron hormonu, yoğun olarak testislerde ve az bir miktar da adrenal bezlerde salgılanır. Bu tür hormonların salgılanmasından sorumlu olan organ ise, beyindeki hipotalamustur.

Zeka ve testosteron seviyesi arasında kesin bir ilişki olmamakla birlikte, östrojen ile ilgili bir veri bulunuyor. Örneğin yapılmış olan bir çalışmada testosteron azlığının zeka geriliğine yol açmayacağı fakat östrojen azlığının geometrik zekada azalma yaratabileceği belirtilmiştir.
Testosteron da tıpkı östrojen gibi cildin yağ dengesini baskın bir şekilde etkiliyor. Testosteron fazlalığında ciltte yağlanma artıyor, gözenekler belirginleşiyor ve ödem birikimi oluşabiliyor. Sonuç olarak da beklenmeyen akneler ortaya çıkabiliyor, cilt dokusu bozulabiliyor.
Testosteron hormonu nasıl baskılanır?
Hangi gıdalar vücutta testosteronun azalmasına neden olabilir sorusunun yanıtı net olmamakla birlikte aşağıda listelenen gıdaların vücuttaki testosteron seviyelerini düşürdüğüne ilişkin bazı veriler bulunmaktadır.
- Soya:
- Süt ürünleri:
- Alkol:
- Nane:
- Ekmek, hamur işleri ve tatlılar:
- Meyan kökü:
- Bazı yağlar:

Testosteron yüzü değiştirir mi?​

Çocuk cildinden yetişkin cildine geçiş zor olabilir çünkü yağ salgılanması ergenlik sonrasında normal bir düzeyde sabitlenmeden önce büyük artış gösterir. Testosteronun etkileri arasında yüzdeki akne ve sivilcenin artışı da bulunur. Bu etkinin bir kısmı artan yüz yağından kaynaklanmaktadır.

Testosteron Killanma yapar mi?​

Testosteron erkek tipi kıllanma ile yakından ilişkilidir. Erkeklerde kıl köklerinde kerotinosit denilen yapılar vardır. Ergenlikte vücuttaki testosteron seviyesi artınca testosteron bu yapıyla etkileşime geçer ve DNA ve RNA yapımını artırarak erkek tipi kıllanma denilen kıllanmayı sağlar.
Testosteron artıran yiyecekler nedir?
Testesteron Artıran Yiyecekler

Testosteron hormonu eksikliği neden olur?​

Testosteron Düşüklüğü Nedenleri Yaşın ilerlemesi (30 yaşından itibaren testosteron seviyesinde kademeli bir düşüş meydana gelir) Testislere alınan travma, testisleri etkileyen enfeksiyonlar. İnmemiş testis. Kanser tedavisi kapsamında radyasyona ve/veya kemoterapiye maruz kalınması
 
Geri
Üst