Testislerin yukari cikmasi neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Testislerin yukarı çıkması neden olur?​

Testisler torbaya da sonradan oluşan bir bağ dokusu ile tesbitlenirler. Bu bağın oluşmaması veya gevşek olması halinde testisin kaslı sap yapısının da çekmesi veya torbaya baskı uygulanması halinde testisler torbadan yukarı kayarak kasık kanalının ağzına kadar yükselebilmektedir.

Skrotum ne demek?​

Skrotum testislerin içinde bulunduğu torba benzeri yapıdır. Testislerin bir ya da ikisinin skrotuma inmeyerek abdomen ya da kasık içinde kalmasına inmemiş testis denir.
Hareketli testis nedir?
Retraktil testis; arada torbada olan ve arada yukarı kaçan testislere denir. Retraktil testisde yukarda bulunan testis elle çekilerek torbaya herhangi bir gerginlik olmadan indirilir ve orada bir süre kalır (yaklaşık 10 sn kalması yeterlidir).
Testis skrotum ne demek?
Skrotum, erkeklerde testislerin bulunduğu torba benzeri organın isimdir. Skrotal doppler görüntülemesiyle testisler, skrotum ve testislerin damarları ve üreme kanallarını içeren inguinal kanallar incelenir.

Testis kayması neden olur?​

Cinsel temasla geçen hastalıklara bağlı testis iltihabı olabilir (epididimo orşit). Karın boşluğu ile skrotum arasında kasık kanalı ile bir bağlantı mevcuttur. Bu kanalda yırtıklık karın içindeki barsak gibi organların skrotum içine kaymasına neden olur. Buna kasık fıtığı (inguinal herni) denir.

Testis erimesi nedir?​

Testis Erimesi (Atrofi) Testis önceden mevcut olduğu halde daha sonra ortaya çıkan etkiler (damarlarda tıkanma, burulma ya da zedelenme-travma) sonucu testis erimesi meydana gelmiştir. Yapılan ameliyatta bu hastalarda sperm kanalının torba içinde ya da kasık kanalın bir noktasında son bulduğu görülür.
Sperm birikmesi ağrı yapar mı?
CEVAP Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.
Testisler yukarı kaçar mı?
Testislerde normalde aşağı yukarı hareket görülür. Korku halinde veya soğukta testisler yukarı doğru çekilir, sıcak ortamlarda da testis çevresinde ısının artmaması amacıyla torbadan aşağıya doğru sarkar. Bazı bireylerde bu reaksiyon aşırı derecede ortaya çıkar ve testisler torbayı terk edecek kadar yukarı çekilebilir.
Gerçek inmemiş testis skrotal torbaya hiç indirilemeyen testistir. Testis kasıkta veya kasık içindedir. Gliding testis terimi de inmemiş testisi anlatır. Testis skrotal torbaya elle indirilir fakat burada beklemez ve kasık kanalına tekrar kaçar.
Testislerin torbaya(skrotum) uzanımını sağlayan ve spermatik kordon denilen kılıfın çevresindeki kas ve zarlardaki yetersizliğe bağlı olarak kendi etrafında dönmesi durumuna ‘Torsiyon’ denir. Testis torsiyonu, genellikle çocuklarda ve genç erkeklerde olabilir. Genellikle tek taraflıdır.

Geri