- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Testislerdeki kist nasıl geçer?
Genellikle testis kistlerinin tedavisi cerrahi yöntemle olur. Cerrahi yöntemler ile birlikte testiste yer alan tüm kistler alınır. Cerrahi tedavi yöntemi kesin bir tedavi yöntemi olarak da bilinir.Epididim kisti sert olur mu?
Epididim kistinin en temel özelliği; Ağrısızdır. Skrotumda şişlik olarak ele gelir. İleri derece sert değildir.Testiste kist ağrı yapar mi?
Epididim Kisti testis bölgesinde ağrılı yakınmalarla kendisini göstermektedir. Aynı zamanda testislerde şiş bir görüntü de oluşacaktır. Bu ağrılı yakınmalar testis bölgesinden karın bölgesine doğru harekete geçecek ve ağrı alanı zamanla büyüyecektir.
Testis kisti kısırlık yapar mı?
Testiste oluşan kistler sperm geçişinde zorluk çıkararak sperm sayısını düşürebilir, baba olurken sorun yaratabilir.Epididim kisti patlar mı?
Bir kistin enfekte olması da mümkündür, bu da daha fazla ağrıya neden olabilir. Bazı kistler de patlayabilir ve irin boşalabilir.Yumurtalık kisti ağrısı nasıl olur?
Yumurtalık kistleri genellikle çok şiddetli ağrılara neden olmaz. Otururken ya da dizler karna doğru çekildiği zaman ani kasık ağrıları meydana gelebilmektedir. Kistte bir yırtılma oluşursa ya da kist kendi etrafında dönerse o zaman şiddetli kasık ve karın ağrıları meydana gelebilir.
İyi huylu özellikte olan bu kistler testisin (yumurta) devamındaki epididim başında yerleşmiştir. Skrotumda (torba) ele gelen kitle, kozmetik görünüm bozukluğu ve ağrı gibi yakınmalara yol açabilir. Çok büyük ve ağrıya neden olan kistler cerrahi olarak çıkartılır.
Epididim kisti, spermleri taşıyan ve depolayan testisin üst arka kısmında bulunan epididim denen tüp şeklindeki yapıların içi sıvı dolu kistik hastalığıdır. Epididimal kistler bazen spermatosel ile karıştırılabilir. Spermatoselde kist içinde sperm bulunurken, epididim kistlerinin içinde normal sıvı bulunur.
Kist spermi etkiler mi?
Epididim kisti bulunan erkeklerin de ortak endişelerinden biri olan infertilite genellikle bu sebepten ortaya çıkmaz. Ancak epididim kistlerinin aşırı büyümesi sonucunda sperm kanalının tıkanması ya da sperm kalitesinin azalması gibi bir durum söz konusu olabilir.