AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Testis kanseri kac evredir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Testis kanseri kaç evredir?​

Testis tümörünün evreleri nelerdir? Evre A: Tümör yalnızca testistedir. Evre B: Tümör karın bölgesindeki lenf nodlarına yayılmıştır. Evre C: Tümör karın bölgesindeki lenf nodlarına ve ötesine yayılmıştır (en sık akciğere).

Evre I, Evre IA, Evre IB ve Evre IS olmak üzere 3 alt grupta sınıflanır. Bu sınıflama, yukarıda sözü edildiği gibi radikal inguinal orşiektomi ameliyatıyla kanserli testis tamamen uzaklaştırıldıktan sonra yapılır.
Testis kanseri nereye metastaz yapar?
Bu ileri evre testis kanserinde hücreler metastaz yapmıştır. Lenf nodlarının yanı sıra çevre doku ve organlara da kanserli hücreler yayılım gösterir. Metastaz en çok akciğerde görülse de karaciğer ve nadiren beyinde de görülebilir. Bu evrede teşhis edilen kanserin tedavisinin oldukça zorlu olacağı söylenebilir.
Testis kanseri tedavi edilmezse ne olur?
Dr. Horuz, testis kanserinin tedavi edilmediğinde ölüme kadar götürebildiğini belirterek “Testis kanseri testiste, erkeklerde sperm ve hormon üreten üreme organında, kötü huylu tümör yani kanser oluşması durumudur. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi tedavi edilemezse testis kanseri de ölümcül olabilir.

Testis kanseri yayılır mi?​

Testis kanseri en sık akciğerlere yayılır. Bu durumda; göğüs ağrısı, nefes darlığı ve öksürük görülebilir. Vücudun farklı yerlerinde yumrular oluşmasına yol açabilir. Testiste şişlik yapan kanser dışında iyi huylu durumlarda vardır.
Testis kanseri kimlerde görülür?
Testis kanseri (testiküler kanser) her ne kadar erkeklerin sadece %1’inde görülen, nadir sayılabilecek kanserlerden biri olsa da, 35 yaşın altındaki erkeklerde en sık görülen organ kanserlerinden biridir.
Testis kanseri nelere sebep olur?
Testis kanseri, testis hücrelerindeki anormal çoğalması ve yayılması ile gelişen bir kanser türüdür. Kesin nedeni bilinmemektedir ancak inmemiş testis gibi cinsel organ sorunları veya anormal genetik durumlar en önemli iki risk faktörüdür.
Kemoterapi belirli aralıklarla kürler halinde gerçekleştirilir. Bunlar haftada bir kür ya da 2 ve 3 haftada bir kür gibi gerçekleştirilir. Ortalama 5 veya 6 kür toplamda 6 aylık bir süreci kapsayabilmektedir. Diğer bir ifade ile 5 ila 10 hafta arasında değişkenlik gösteren farklı kemoterapi kürleri ön plana çıkar.
 
Geri
Üst