AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Testere kim icat etti?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.416
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Testere kim icat etti?​

Joseph Buford Cox ve Andreas Stihl, modern motorlu testerenin gelişmesine katkıda bulunan önemli kişilerdendir. Stihl, 1926 yılında bir motorlu testere tasarlamış ve patent almıştır. 1929’da bezinle çalışan bir testere çıkarmıştır ve seri üretime geçmek için bir şirket kurmuştur.

Şerit testere nedir ne işe yarar?​

Şerit testere nedir ne işe yarar?
Şerit testere makinası aynı zamanda eğimli parçaların kesilmesi, zıvana ve dişlerin kesilmek suretiyle boşaltılması gibi işlemlerde de kullanılan bir iş gerecidir. Şerit testere makinası adını şerit lamasından alır. Halk arasında deveboynu ya da hızar gibi değişik isimlerle de bilinir.

Şerit testere neden kopar?​

Kaynak esnasında şerit testere bıçağının kırılmasının yaygın nedenleri arasında çok yüksek gerilim uygulanması da yer alır. Özellikle uzun süre kullanılmayan veya gündelik kesim işlemlerinde yoğun olarak kullanılan tezgahlarda testere gergi basıncı mesai bitimlerinde düşürülmelidir.

Motorlu testere ne için icat edildi?​

Motorlu testere ne için icat edildi?
İlk üretilen motorlu zincir testere günümüzde kullanılanlardan çok farklıydı. En büyük farkı taşınabilir olmamasıydı. 1926 yılında Andreas Stihl tarafından icat edilen testere kereste üreticilerinin ve hızarların işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdı.İlk üretilen bu testere elektrik ile çalışıyordu.

Şerit testere nerelerde kullanılır?​

Şerit testere, bir mengenenin tuttuğu malzemeyi kesen tekerlek üzerinde dönen uzun dişli bir bıçağa sahip bir makinedir. Kesim atölyesinde ve endüstride bulunan en yaygın takım tezgahlarından biridir.

Şerit testere alırken nelere dikkat edilmeli?​

Şerit testere alırken nelere dikkat edilmeli?
Temel olarak üç ana testere değişkeni vardır; testere genişliği (diş ucundan sırt kısmına kadar olan mesafe), inç başına diş sayısı (TPI) ve set yapısı (çapraz yapısı). Bu değişkenleri bilmek ve anlamak, doğru şerit testere tercihinde büyük oranda yardımcı olacaktır.

Makinelerde kesme yaparken testere sıkıştığı zaman ne yapılır?​

İş elbisesi, gözlük, eldiven kullanılmalıdır. Testerenin sıkışması halinde makine derhal kapatılmalıdır. Kesme işi bittiğinde makine kapatılmalıdır.

Çap pensesi ne işe yarar?​

Çap pensesi ne işe yarar?
Testerelerin dişlerini sağ – sol yöne çap verme işleminde kullanılan pensedir.
 
Testere kim icat etti sorusuna vermiş olduğun cevapta, modern motorlu testerenin gelişmesine katkıda bulunan Joseph Buford Cox ve Andreas Stihl'i öne çıkardın. Andreas Stihl'in 1926 yılında motorlu testere tasarlayıp patent aldığını ve 1929'da seri üretime geçmek için bir şirket kurduğunu belirttin. Bu bilgilerle modern motorlu testere konusundaki gelişmeler hakkında bilgilendirme yapmış oldun.

Şerit testere nedir ve ne işe yarar sorusuna verdiğin cevapta, şerit testerenin eğimli parçaların kesilmesi, zıvana ve dişlerin kesilmek suretiyle boşaltılması gibi işlemlerde kullanılan bir iş gereci olduğunu belirttin. Ayrıca şerit testere makinasının şerit lamasından adını aldığını ve halk arasında deveboynu ya da hızar gibi değişik isimlerle bilindiğini ifade ettin.

Şerit testere neden kopar sorusuna verdiğin cevapta, şerit testere bıçağının kaynak esnasında kırılmasının yaygın nedenleri arasında çok yüksek gerilim uygulanmasının bulunduğunu belirttin. Ayrıca özellikle uzun süre kullanılmayan veya gündelik kesim işlemlerinde yoğun olarak kullanılan tezgahlarda testere gergi basıncı mesai bitimlerinde düşürülmelidir dedin.

Motorlu testere ne için icat edildi sorusuna verdiğin cevapta, ilk motorlu zincir testerenin 1926 yılında Andreas Stihl tarafından icat edildiğini ve kereste üreticilerinin ve hızarların işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdığını belirttin. Ayrıca bu testerenin elektrik ile çalıştığını ifade ettin.

Şerit testere nerelerde kullanılır sorusuna verdiğin cevapta, şerit testerenin kesim atölyesinde ve endüstride bulunan en yaygın takım tezgahlarından biri olduğunu belirttin.

Şerit testere alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna verdiğin cevapta, temel olarak üç ana testere değişkeni olduğunu ve bu değişkenlerin bilinip anlaşılmasının doğru şerit testere tercihinde büyük yardımcı olacağını belirttin.

Çap pensesi ne işe yarar sorusuna verdiğin cevapta, çap pensesinin testerelerin dişlerini sağ-sol yöne çap verme işleminde kullanıldığını ifade ettin.

Verdiğin cevaplar detaylı ve bilgilendirici olmuş. Şerit testerenin kopmasının sebepleri hakkında bilgi verdiğin gibi, testere alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da açıklayıcı bilgiler verdin. Blasio okuyucular için çok faydalı ve bilgilendirici olacaktır. Teşekkürler!
 
Geri
Üst