AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

TESOL kac ay surer?

Editör

Yeni Üye

TESOL kaç ay sürer?​

TESOL sertifikası almak için kurs süresi ne kadar Birkaç ay veya 1-2 yıl gibi değişen kurs süreleri ile bu belgeye sahip olabilirsiniz. Eğitimi veren kurumdan kuruma TESOL kurs süreleri ve fiyatları değişmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geçerli bir belge olan TESOL sertifikası ile sizin de bir mesleğiniz olabilir.

Tefl belgesi nasıl alınır?​

TEFL Türkiye’nin 120 saat online TEFL Sertifika kursu üniversite seviyesinde profesörle yapılmaktadır (En az yüksek lisans mezunu ve büyük çoğunluğu PhD yapmış ve bunlar yabancı dil veya benzer bir alandadır.) Tüm eğitmenler profesyonel öğretim ve eğitim deneyimine sahiptir.

TEFL Kursu nedir?​

TEFL Kursu nedir?
TEFL, dünyanın herhangi bir yerinde İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlayacak bir programdır. Dünyanın her yerinde dil okullarından lise ve üniversitelere kadar İngilizce eğitim verebilmeniz için bu eğitimin sonucunda alacağınız diploma gereklidir.

TEFL Türkiyede geçerli mi?​

TEFL Türkiyede geçerli mi?
TEFL/TESOL sertifikasının yeterliliği için gereklilikler ülkeden ülkeye değişmektedir ancak TEFL Turkey’in sunduğu 120 saat TEFL dünya çapında akreditasyonu olup her yerde geçerlidir.

TEFL Türkiye’de geçerli mi?​

TEFL Hangi bölüm?​

İngilizce Öğretmenliği (TEFL)

Dil bölümü okumadan İngilizce öğretmeni olunur mu?​

Dil bölümü okumadan İngilizce öğretmeni olunur mu?
İngilizce öğretmeni olmak için öncelikle liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite yerleştirme sınavından yeterli puanın alınması ile birlikte eğitim fakültelerinin altında bulunan İngilizce öğretmenliği bölümüne yerleştirilmesi gerekmektedir.

MEB onaylı İngilizce sertifikası ne işe yarar?​

MEB onaylı İngilizce sertifikası ne işe yarar?
İngilizce kursundan alınan sertifika, bir yetkinlik veya beceriyi doğrudan kanıtlamak üzerine işe yarar. Böylece bir iş başvurusunda bulunurken cv veya ön yazıya rahatlıkla İngilizce bilme yetkinliğinizi yazabilir ve mülakat aşamasında özellikle sertifikalı bir eğitim aldığınızı belirtebilirsiniz.
TESOL sertifikası hangi ülkelerde geçerli?​
TESOL Sertifikasyon programı sonunda alınacak olan sertifikalar dünyanın her ülkesinde geçerlidir. TESOL sertifikasına sahip olduktan sonra hem TC Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki resmi okullara hem de herhangi bir özel öğretim kurumuna (özel okullar, yabancı dil kursları, dershaneler vb.) başvurulabilirsiniz.

TESOL ve TEFL sertifikaları, İngilizce öğretmenliği alanında profesyonel olarak çalışmak isteyen kişilere kapılarını açan önemli belgelerdir. Bu sertifikaların alınması için farklı eğitim programları ve süreleri bulunmaktadır.

TESOL sertifikası almak için kurs süresi genellikle birkaç ay ile 1-2 yıl arasında değişebilir. Farklı kurumlar farklı program süreleri sunabilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında geçerli olan TESOL sertifikası, size uluslararası nitelikte bir meslek kapısı açabilir.

TEFL sertifikası ise dünyanın herhangi bir yerinde İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlayacak bir programdır. TEFL Türkiye'nin sunduğu 120 saatlik online TEFL sertifikası, uluslararası geçerliliği olan bir belgedir. TEFL/TESOL sertifikalarının yeterliliği ülkeden ülkeye değişebilir ancak genel geçerliliği bulunmaktadır.

İngilizce öğretmeni olabilmek için dil bölümü okumanın yanı sıra liselerin yabancı dil bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra eğitim fakültelerinin İngilizce öğretmenliği bölümüne giriş için üniversite sınavında başarılı olmak gerekmektedir.

MEB onaylı İngilizce sertifikası, İngilizce bilgi ve becerilerinizi doğrudan kanıtlamak için kullanılabilir. Bu sertifikayı iş başvurularında ve mülakat süreçlerinde referans olarak kullanabilirsiniz.

TESOL sertifikasyon programı sonucunda alınan belge, dünyanın her ülkesinde geçerlidir. Bu sertifikaya sahip olan kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki resmi okullar ve özel öğretim kurumlarına başvurabilirler.

İngilizce öğretmenliği alanında kariyer yapmak isteyenler için TESOL ve TEFL sertifikaları önemli bir adımdır ve bu belgeler uluslararası geçerliliğe sahiptir.

Geri