- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tesisat ve iklimlendirme mezunu ne iş yapar?
Gıda ve sanayi ürünlerinin özelliklerini kaybetmeden uygun ortamlarda saklanması ile konfor amacına uygun olarak üretilen iklimlendirme sistemlerini kuran kişilere “İklimlendirme ve soğutma teknikeri” ismi verilir. Meslek profesyonelleri, maliyet hesaplarını ve gerektiğinde bakım onarım işlerini yapar.Tesisat Teknolojisi ve iklimlendirme öğretmeni nasıl olunur?
Mesleğin eğitimi, üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültelerinin “Tesisat Öğretmenliği” veya “Enerji Öğretmenliği” bölümlerinde verilmektedir. Bu bölümlere girebilmek için öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir. Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır.
Tesisat ve Enerji Sistemleri dalı nedir?
Yapı Tesisat Sistemleri Dalı, Tanımı: Yapı tesisat teknisyenlerinin sahip olması gereken; yapılarda sıhhı tesisat, atık su tesisatı, yangın tesisatı, ısıtma ve doğalgaz iç tesisatı ile ilgili montaj, bakım, onarım ve işletmesini yapma yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.Tesisat ve iklimlendirme alanı ne demek?
Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı; insan hayatı için yaşamsal önem taşıyan suyun şartlandırılmasını ve tüketimini, gıda ve ilaç vb. maddelerin soğukta muhafazasını ve yaşam için sağlıklı, konforlu ortam şartlarının oluşturulmasını amaç edinmiştir.
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Teknikeri maaşı ortalama aylık 5604 _TL’dir. En düşük İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6955 _TL’dir.
Yapı tesisat Sistemleri kaça ayrılır?
Yapısal tesisat sistemleri kendi içerisinde bazı alanlara ayrılır. Bunlar; Sıhhi Tesisat, atık su tesisatı, yangın tesisatı, ısıtma ve doğalgaz tesisatıdır.
Klimacı ne kadar kazanır?
Klima Sistemleri Teknisyeni maaşı ortalama aylık 5164 _TL’dir. En düşük Klima Sistemleri Teknisyeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6075 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Klima Sistemleri Teknisyeni iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.Sıhhi tesisat hangi sektör?
Su ve ısınma, insanların en temel biyolojik ihtiyaçlarındandır. Bu ihtiyaçları karşılayan bilim ve teknik alanı, tesisat teknolojisidir. Bu meslek alanında tesisatçı kadroları görev yapmaktadır.