AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teshis Merkezi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Teşhis Merkezi nedir?​

Birinci basamakta yürütülen taramalarda pozitif çıkan olguların yönlendirildiği, nihai tanılarını aldığı ve tedavi sürecinin yürütüldüğü 2-3. basamak sağlık kuruluşlarıdır. Her İlde uygun kriterlerdeki merkezler, • Belirlenen Merkezlerde bu hastalara hizmet verecek uzman hekim kadroları, belirlendi.

Keteme neden gidilir?​

KETEM’lerin en önemli amaçları toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmektir.

Ketemden nasıl randevu alınır?​

Ketemden nasıl randevu alınır?
Talep oluşturmak önce yapılması gerekenler arasında yer alır. https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/Ketem adlı internet adresine girip başvuru yapmak ve zaman geldiğinde gidip muayene olmak mümkündür. Bir diğer iletişim hattı olan ve test yaptırmak isteyen kişilerin ulaşacağı adres ise 0538 336 7300 bu numara olarak bilinir.

Keteme kimler gidebilir?​

Keteme kimler gidebilir?
Kadınlar 30 yaş sonrasında her beş yılda bir rahim ağzı, 40 yaş sonrasında da her iki yılda bir meme kanseri taraması yaptırabiliyorlar. Kolon kanseri taraması ise 50 yaş üzerindeki tüm kadın ve erkeklere, yine her iki yılda bir yapılıyor.

Ketem hangi hastanelerde var?​

112 İstasyonları

Denizli Ketemden nasıl randevu alınır?​

Bir diğer iletişim hattı olan ve test yaptırmak isteyen kişilerin ulaşacağı adres ise 0538 336 7300 bu numara olarak bilinir. Bir diğer iletişim yolu ise 0344 415 0426 numaralı hattı aramaktır.

Kanser taraması için hangi doktora gidilir?​

Kanser taraması için hangi doktora gidilir?
Testlerin uygulanması ve yorumlanması: Tarama testleri için ilinizde bulunan; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmalısınız.

Ketemden nasil randevu alınır?​

Ketemden nasil randevu alınır?

Ketem de kimler çalışır?​

Madde 9- a)Merkezde, Başkanlık tarafından düzenlenen Personel Eğitiminden geçirilmiş en az bir patoloji, kadın-doğum, radyodiagnostik ve genel cerrahi uzmanı, üç pratisyen hekim, bir tıbbi teknolog, iki hemşire, bir ebe, röntgen teknisyeni, laboratuar teknisyeni ile bir veri hazırlama ve kontrol işletmeni bulunur.

Ketem nerede var?​

KANSER ERKEN TEŞHİS, TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ (KETEM)
BAĞCILAR İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KANSER ERKEN TEŞHİS VE TARAMA BİRİMİ (KETEM) | Güneşli Mahallesi 1275 Sokak No:17 Kat:1 Bağcılar/ İST
PENDİK İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KANSER ERKEN TEŞHİS VE TARAMA BİRİMİ (KETEM) | Doğu Mahallesi İnce Sokak No: 12 Kaymakamlık Binası Pendik / İST

Ücretsiz kanser taraması randevusu nasıl alınır?​

Ücretsiz kanser taraması randevusu nasıl alınır?
 
Teşhis Merkezi, birincil sağlık hizmetlerinde yapılan taramalarda pozitif sonuç alınan olguların yönlendirildiği, nihai tanılarını aldığı ve tedavi sürecinin yürütüldüğü 2-3. basamak sağlık kuruluşlarıdır. Her ilde uygun kriterlere sahip merkezler bulunmaktadır. Bu merkezlerde hastalara hizmet verecek uzman hekim kadroları belirlenmiştir.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmayı, korunma yöntemleri ve tarama programları hakkında bireyleri bilgilendirerek kanserden korunmayı ve taramaları gerçekleştirmeyi amaçlar.

KETEM'den randevu almak için öncelikle [https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/Ketem](https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/Ketem) adresine girip başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca randevu almak isteyenler 0538 336 7300 numarasını arayarak da iletişime geçebilirler.

KETEM'e başvurular kadınlar için belirli yaş aralıklarında yapılmaktadır. Örneğin, kadınlar 30 yaşından sonra her beş yılda bir rahim ağzı taraması, 40 yaşından sonra ise her iki yılda bir meme kanseri taraması yaptırabilmektedirler.

KETEM'de çalışacak personelde en az bir patoloji, kadın-doğum, radyodiagnostik ve genel cerrahi uzmanı, üç pratisyen hekim, bir tıbbi teknolog, iki hemşire, bir ebe, röntgen teknisyeni, laboratuvar teknisyeni ve bir veri hazırlama ve kontrol işletmeni bulunur.

KETEM'ler genellikle ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı olarak hizmet vermektedir. Örneğin, Bağcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün KETEM birimi Bağcılar, İstanbul'da Güneşli Mahallesi'nde bulunmaktadır. Ayrıca Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün KETEM birimi İstanbul'un Pendik ilçesinde hizmet vermektedir.

Kanser taraması için KETEM, Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezleri'ne başvurabilirsiniz. Bu merkezlerde tarama testleri uygulanmakta ve yorumlanmaktadır.

Ücretsiz kanser taraması randevusu almak için yerel sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz. Ayrıca, ilgili kurumların belirlediği telefon numaralarını arayarak da randevu alabilirsiniz. Videoya [oPQ5FCOda7w] buradan [/oPQ5FCOda7w]ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst