AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tesekkurler yanlis mi?

Editör

Yeni Üye

Teşekkürler yanlış mı?​

türkçe’ye “thanks” sözlücüğünden yanlış çevrilmiş bir kelime olup doğrusu teşekkür ederim’dir.

Teşekkür ediyorum doğru mu?​

Teşekkür ediyorum doğru mu?
“tesekkur ederim”in yanlis kullanimidir. ederdim yerine ediyorum kullanildigi zaman tesekkur eden kisinin benligine vurgu yapilir ve bu teskkur eden kisinin tesekkurden cok kendine onem verdigini belirtir. ayiptir.

Teşekkür ederim dediğinde ne denir?​

Teşekkür ederim dediğinde ne denir?
Genellikle insanlar kendilerine teşekkür edilince “rica ederim” ya da “bir şey değil” şeklinde karşılık verirler.

Eskiden nasıl teşekkür edilirdi?​

ifa-yı şükran / ifâ-yı şükran.

TDK teşekkürler ne demek?​

TDK teşekkürler ne demek?
tdk diyor ki; teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. “teşekkürler” de hemen hemen aynı anlamda kullanılır.

Teşekkürler nasıl yazılır TDK?​

Teşekkürler nasıl yazılır TDK?
Bu kelime genellikle Teşekür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teşekkür şeklinde olmalıdır.

Teşekkür ederim mi teşekkür ettim mi?​

Doğrusu ‘teşekkür ederim’ dir.

Teşekkür ediyorum ne anlama gelir?​

Teşekkür ediyorum ne anlama gelir?
teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. “teşekkürler” de hemen hemen aynı anlamda kullanılır.

Rica ederim ne cevap verilir?​

Rica ederim ne cevap verilir?
Teşekkür etme eylemine karşılık olarak verilen bir cevaptır. Cümle içinde kullanımı: “Rica ederim, odamdan çıkınız, ben böyle şeylere tahammül edemem.”

Teşekkür çoğul olur mu?​

“Teşekkür”, “şükran”ın çoğulu değildir. Osmanlıca bir kalıpla (tefe’ül) “şükr”den türetilmiştir. “Teşekkürler” kullanımı yanlış değildir.

Teşekkürler mi teşekkür mü?​

Teşekkürler mi teşekkür mü?

Teşekkürler ederim ne demek?​

Teşekkürler ederim ne demek?
teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. “teşekkürler” de hemen hemen aynı anlamda kullanılır. ancak daha az samimi ve en önemlisi de türkçe dil kurallarına uygun değildir.

Teşekkürler mi daha samimi teşekkür ederim mi?​

"Teşekkürler mi teşekkür mü?" sorusuna cevap vermek gerekirse, "Teşekkürler" kelimesi genellikle daha samimi ve içten bir ifade olarak algılanır. Ancak dilimize yabancı dillerden geçen "thanks" kelimesinden türetilmiş olduğu için bazı dil bilgisi kurallarına uymamaktadır. Bu nedenle Türkçe dil yapısına daha uygun olan ve kabul gören ifade "teşekkür" veya "teşekkür ederim"dir.

Özetle, "Teşekkürler" daha samimi hissettirse de, dil bilgisi açısından daha doğru ve uygun ifade "teşekkür" veya "teşekkür ederim"dir.

Geri