- Konu Yazar
Teşekkür etmenin ne gibi faydaları var?
Çünkü karşılıklı olarak minnettarlık duygusu besleyen çiftler, birbirlerine daha saygılı, sabırlı ve daha yapıcı hale geliyor. Bu, çiftlerin kendini değerli ve çekici hissetmesini sağlıyor. Ayrıca teşekkür, kötü bir seyir izleyen ilişkilerde kaosa sebep olan meseleleri de iyileştirebiliyor.Teşekkür etmek sevap mı?
Basit gibi görünse de gün boyunca, haftalar boyu, aylar boyu yapılacak teşekkürler, her bir teşekkürün 10 birim sevap alacağı düşünülürse, ne büyük bir ahiret yatırımı olacağını hesaplayabilirsiniz. Fiili teşekkür olarak da vasıflandırabileceğimiz bu yöntemi Peygamberimiz emir buyuruyorlar.Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?
Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?“tesekkur ederim”in yanlis kullanimidir. ederdim yerine ediyorum kullanildigi zaman tesekkur eden kisinin benligine vurgu yapilir ve bu teskkur eden kisinin tesekkurden cok kendine onem verdigini belirtir. ayiptir.
Islamda nasil tesekkur edilir?
Islamda nasil tesekkur edilir?Zira O, şöyle buyurmaktadır: “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da teşekkür etmez.” NASIL TEŞEKKÜR EDİLEBİLİR? Sözlü olarak teşekkür edilebildiği gibi yapılan iyiliğe aynısı veya daha güzeli ile mukabele edilerek de teşekkür edilebilir. Bu ikinci yol uygulanamadığı takdirde iyilik sahibine duâ edilir.
Allah katında en büyük sevap nedir?
En çok sevap kazandıran ibadetler farz olanlar, sonra vacip olanlar, sonra da nafile olanlardır. Zor şartlarda nefsi zorlayarak yapılan ibadetlerin, özellikle gençlikteki ibadetlerin sevapları fazladır. Mübarek gecelerde, kutsal topraklarda ,mescitlerdeki dua ve ibadetlerin sevabıda fazladır.Ne yaparsak sevap kazanırız?
İşte kolay ve büyük sevap kazanmanızı sağlayacak ameller…- “Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.
- “Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır.
- “Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehit ecri vardır.”
Allah’a teşekkürümüzü nasıl teşekkür ederiz?
Allah’a teşekkürümüzü nasıl teşekkür ederiz?Bu ifadeler; elhamdülillah / hamdolsun, çok şükür, şükürler olsun, gibi ifadelerdir….Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerimizle belirtiriz
- Elhamdülillah,
- Çok şükür,
- Allah’ım sana hamdü senalar olsun,
- Allah’ın keremine şükür,
- Allah’a hamdolsun,
- Çok şükür Ya Rabbi,
- Hamdolsun.
- Yaradanın keremine şükürler olsun.
Birine yardım ettiğinizde ne hissedersiniz yazalım?
Birine yardım ettiğinizde ne hissedersiniz yazalım?Bir insanın yardım etme duygularına sahip olması onun iyi biri olduğunu da göstermektedir. Günlük hayatımızda zor durumda kaldıklarında arkadaşlarımıza da yardımcı oluruz. Bir arkadaşımıza yardım ettiğimize kendimizi çok iyi hissederiz, mutlu oluruz, sevinçli oluruz, arkadaşlarımızın mutlu olması bizi de sevindirir.