Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tesekkur etmenin ne gibi faydalari var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Teşekkür etmenin ne gibi faydaları var?​

Çünkü karşılıklı olarak minnettarlık duygusu besleyen çiftler, birbirlerine daha saygılı, sabırlı ve daha yapıcı hale geliyor. Bu, çiftlerin kendini değerli ve çekici hissetmesini sağlıyor. Ayrıca teşekkür, kötü bir seyir izleyen ilişkilerde kaosa sebep olan meseleleri de iyileştirebiliyor.

Teşekkür etmek sevap mı?​

Basit gibi görünse de gün boyunca, haftalar boyu, aylar boyu yapılacak teşekkürler, her bir teşekkürün 10 birim sevap alacağı düşünülürse, ne büyük bir ahiret yatırımı olacağını hesaplayabilirsiniz. Fiili teşekkür olarak da vasıflandırabileceğimiz bu yöntemi Peygamberimiz emir buyuruyorlar.

Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?​

Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?
“tesekkur ederim”in yanlis kullanimidir. ederdim yerine ediyorum kullanildigi zaman tesekkur eden kisinin benligine vurgu yapilir ve bu teskkur eden kisinin tesekkurden cok kendine onem verdigini belirtir. ayiptir.

Islamda nasil tesekkur edilir?​

Islamda nasil tesekkur edilir?
Zira O, şöyle buyurmaktadır: “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da teşekkür etmez.” NASIL TEŞEKKÜR EDİLEBİLİR? Sözlü olarak teşekkür edilebildiği gibi yapılan iyiliğe aynısı veya daha güzeli ile mukabele edilerek de teşekkür edilebilir. Bu ikinci yol uygulanamadığı takdirde iyilik sahibine duâ edilir.

Allah katında en büyük sevap nedir?​

En çok sevap kazandıran ibadetler farz olanlar, sonra vacip olanlar, sonra da nafile olanlardır. Zor şartlarda nefsi zorlayarak yapılan ibadetlerin, özellikle gençlikteki ibadetlerin sevapları fazladır. Mübarek gecelerde, kutsal topraklarda ,mescitlerdeki dua ve ibadetlerin sevabıda fazladır.

Ne yaparsak sevap kazanırız?​

İşte kolay ve büyük sevap kazanmanızı sağlayacak ameller…
- “Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.
- “Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır.
- “Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehit ecri vardır.”

Allah’a teşekkürümüzü nasıl teşekkür ederiz?​

Allah’a teşekkürümüzü nasıl teşekkür ederiz?
Bu ifadeler; elhamdülillah / hamdolsun, çok şükür, şükürler olsun, gibi ifadelerdir….Allah’a teşekkürümüzü hangi ifadelerimizle belirtiriz
- Elhamdülillah,
- Çok şükür,
- Allah’ım sana hamdü senalar olsun,
- Allah’ın keremine şükür,
- Allah’a hamdolsun,
- Çok şükür Ya Rabbi,
- Hamdolsun.
- Yaradanın keremine şükürler olsun.

Birine yardım ettiğinizde ne hissedersiniz yazalım?​

Birine yardım ettiğinizde ne hissedersiniz yazalım?
Bir insanın yardım etme duygularına sahip olması onun iyi biri olduğunu da göstermektedir. Günlük hayatımızda zor durumda kaldıklarında arkadaşlarımıza da yardımcı oluruz. Bir arkadaşımıza yardım ettiğimize kendimizi çok iyi hissederiz, mutlu oluruz, sevinçli oluruz, arkadaşlarımızın mutlu olması bizi de sevindirir.
 
Teşekkür etmenin birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikle, teşekkür etmek karşılıklı minnettarlık duygusunu arttırarak ilişkileri daha saygılı ve pozitif hale getirebilir. Teşekkür etmek, insanları kendilerini değerli ve önemli hissettirirken, aynı zamanda ilişkilerde oluşabilecek sorunları da çözmede yardımcı olabilir.

Teşekkür etmek sadece karşılıklı ilişkilerde değil, aynı zamanda manevi bir boyutta da önemlidir. İslam'a göre, teşekkür etmek sevap kazanmaya vesile olabilir. Her teşekkürün ayrı bir sevap getirdiği düşünülürse, bu küçük davranışın ahiret hayatında büyük bir değere sahip olabileceği ifade edilmektedir.

Teşekkür ederken kullanılan ifadelerin doğru ve anlamlı olması da önemlidir. "Çok teşekkür ediyorum Mu ederim mi?" gibi cümlelerde, doğru ifade "Çok teşekkür ediyorum" olmalıdır. Doğru şekilde teşekkür etmek, hem saygı hem de kibarlık açısından önemlidir.

İslam'a göre, teşekkür etmek Allah'ın rızasını kazanmanın bir yolu olabilir. Yapılan bir iyiliğe aynıyla karşılık vermek veya daha fazlasını yaparak teşekkür etmek önemlidir. Eğer maddi olarak karşılık vermek mümkün değilse, yapılan iyilik için dua etmek de önemli bir adımdır.

Özetle, teşekkür etmek hem insan ilişkilerini güçlendiren bir davranıştır hem de manevi anlamda sevap kazandıran bir ibadettir. İyilik yapan ve teşekkür eden kişilerin hem dünyada hem de ahirette güzelliklerle karşılaşması umulur.
 
Geri
Üst