AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tescilli bir marka lisansa konu olabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tescilli bir marka lisansa konu olabilir mi?​

Lisans: Marka hakkı, tescil edildiği mal veya hizmetlerin bir kısmı ya da tamamı için lisans sözleşmesine konu olabilmektedir.

Sınai mülkiyet Kanunu uyarınca tescil edilmiş markanın koruma süresi kaç yıldır?​

Tescilli markaların koruma süresi, önceki yasal düzenlemelerde olduğu gibi, tescil başvurusu tarihinden itibaren 10 yıl olup, bu süre 10’ar yıllık dönemler için yenilenebilecektir. Kanun’un 23. maddesi ile, markanın tescil kapsamında bulunan mal ve hizmetlerin sadece bir kısmı için yenilenebilmesi imkanı getirilmiştir.
Tescilsiz marka devredilebilir mi?
Ġsviçre Markalar Kanunu‟nun 14. maddesine göre, “Marka sahibi, kendisi daha tescil için müracaat etmeden önce bu markayı kullanmaya baĢlamıĢ olan kimseyi, söz konusu markayı o ana kadar ki kapsamda kullanmaktan men edemez. Markayı kullanma hakkı, iĢletme ile birlikte devredilebilir.” Bkz.
Tescilsiz marka ne demek?
Tescilsiz bir markayla ihracat yapmak veya ithalat yapmak, gümrüklerde malların durdurulmasına yol açabilir. Tescilsiz bir marka, sahibi tarafından başkasına devir edilemez ve lisans hakları verilemez. Tescilsiz bir markanın taklit edilmesi durumunda, taklitçilere karşı dava açmak çok zor bir iştir.

Bir lisansın içerebileceği haklar nelerdir?​

A. Basit lisansta lisans veren sınaî hakkını bir başkasına tekrar lisans verebilme ya da kendisi de bu hakkını kullanabilme imkânına sahiptir. Lisans veren ya birden fazla kişiye lisans vermektedir; ya da bir kişiye vermiş olmakla birlikte kendisi de markayı kullanma hakkına sahiptir.

Marka Devri Nasıl Yapılır TPE?​

Tescilli tamamlanmış ya da başvurusu yapılan markalar, üçüncü kişilere bir marka devir sözleşmesi ile devredilebilmektedir. Marka devir sözleşmesi, yazılı olarak yapılmalı ve noter tarafından onaylanmalıdır. Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 148. maddesi 4. fıkrası uyarınca, noter onayı bir geçerlilik şartıdır.
Marka ne demektir?
Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
 
Geri
Üst