Tersine lojistikte planlamayi zorlastiran en onemli etken nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Tersine lojistikte planlamayı zorlaştıran en önemli etken nedir?​

Lojistik kanalının standart olmaması, fiyatlamanın birçok faktöre bağlı olması, pazarlama konusunda birçok ayrıntının yer alması, tersine lojistikte rol alan birimler arasında anlaşmanın ve bilgi paylaşımının kolay ve standart olmaması da, yine ileri lojistikten farklılaşan konulardır.

Tersine lojistik neden yeşil lojistik?​

Tersine lojistik, ürünlerin geri kazanımı için bulundukları konumlardan nakliyesi için yapılan süreçleri ifade etmektedir. Yeşil lojistik ise lojistiğin çevresel, ekolojik etkilerini anlamak ve bu etkileri en aza indirmektir.
Ters lojistik işlevi nedir?
Tersine lojistik; ürün değerinin korunması veya uygun şekilde yok edilmesinin sağlanması için ham maddelerin, süreç içi stokların, nihai ürünlerin ve ilgili bilgilerin tüketim noktasından üretim noktasına doğru olan akışının, etkili ve maliyet açısından etkin olacak bir şekilde planlanması, uygulanması ve kontrolü …
Aşağıdakilerden hangisi tersine lojistik nedenleri arasında yer alır?
Bu nedenler genellikle kâr arttırma, değer geri kazanımı, müşteri ilişkilerini geliştirme ve çevresel sorumlulukları yerine getirme olarak sınıflandırılır. Üretim esnasında ürüne, parçaya ve malzemelere katılan katma değer hizmeti tersine lojistik ile tedarik zinciri içerisine yeniden döner ve değerlendirilir.

Yeşil tedarik zinciri yönetiminin bileşenleri nelerdir?​

Yeşil tedarik zincirinin faaliyetleri şu şekilde sıralanabilir; yeşil satın alma, yeşil üretim, yeşil pazarlama, yeşil paketleme ve tersine lojistik.

Tersine lojistik en çok hangi sektörde?​

Ayrıca satamadığı ürün stoklarına sahip birçok firma bunları alt malzemelerine ayrıştırılabilir hale getirirse, pazarda başarılı olma olasılığı da artar. Tersine Lojistik’in kullanıldığı temel sektörler; otomotiv, çelik, elektronik, bilgisayar, kimya, ilaç, lastik ve tıbbi araçlardır.
Tersine lojistik temel faaliyetleri nelerdir?
Tersine Lojistik Faaliyetleri

Geri