Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ters Yuz sinif egitim modeli nedir?

Editör

Yeni Üye

Ters Yüz sınıf eğitim modeli nedir?​

Ters yüz sınıf en temel haliyle tanımlanırsa derste yapılan ders etkinliklerinin internet üzerinden yapılma- sı, evde yapılan ev ödevi uygulamalarının ise sınıfta yapılmasıdır. Çıkış noktası ise dersi dinlemek pasif bir işlem olup, öğrenci ders videoları ile kendi kendine dersi izleyip öğrenebileceği fikridir.

Ters düz edilmiş öğrenme nedir?​

Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.

Dönüştürülmüş sınıf hangi alanda kullanılır?​

Dönüştürülmüş sınıf hangi alanda kullanılır?
Dolayısıyla dönüştürülmüş sınıf yaklaşımı, kullanılan çevrimiçi araçlar sayesinde dersi sınıf dışına da taşıyarak, öğrenen için daha zengin ve esnek bir öğrenme çevresi yaratmaktadır. Harmanlanmış öğrenme, çevrimiçi öğrenme ve yüz yüze öğrenme etkinliklerinin en uygun şekilde bütünleştirilmesidir.

Ters düz eğitim Nedir?​

Ters yüz edilmiş öğrenme (flipped learning veya inverted learning), son birkaç yılın yükselişteki eğitim modelidir ve bugüne kadar daha çok ilk ve ortaöğretim basamaklarında uygulanmaktadır. Ters yüz edilmiş öğrenmenin amacı, ders konularının önceden kaydedilerek öğrencilere dijital ortamda sunulmasıdır.

Blending yöntemi nedir?​

Blended (Harmanlanmış) Metodu Anlama Blended (Harmanlanmış) Metot, öğrenci merkezli öğretim ve öğretmen eşliğinde işlenen derslerin bir birleşimidir. Kursunuzun bu bölümünü, size en uygun zamanda ve istediğiniz her yerde yapabilirsiniz.

Blended Learning kurs nedir?​

Blended Learning kurs nedir?
Harmanlanmış öğrenme olarak da tanımlanabilen Blended Learning, günümüz eğitim sistemi ile internet teknolojilerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Yani öğrenciler yine sınıf ortamında ders görürken bir yandan da dijital içeriklerden faydalanabiliyorlar.

Ters Yüz sınıf eğitim modeli ve Ters düz edilmiş öğrenme konusunda oldukça detaylı bilgiler verilmiş. Ters Yüz sınıf eğitim modeli, derste yapılan ders etkinliklerinin internet üzerinden yapılması ve evde yapılan ev ödevi uygulamalarının sınıfta yapılması olarak açıklanmış. Öğrencinin dersi izleyip öğrenebilmesi fikri esas alınıyor.

Ters düz edilmiş öğrenme ise grup öğrenmesine değil bireysel öğrenmeye odaklanan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanmış. Öğretmen tarafından hazırlanan ders videolarının öğrencilere sunulması ve yüz yüze geçirilen zamanın daha verimli ve etkili bir öğrenme sürecine dönüşmesi sağlanmaktadır.

Dönüştürülmüş sınıf ise çevrimiçi araçlar sayesinde derslerin sınıf dışında da sunulması ve öğrenciler için daha zengin, esnek bir öğrenme ortamı yaratılması olarak açıklanmış. Harmanlanmış öğrenme ise çevrimiçi ve yüz yüze öğrenme etkinliklerinin en uygun şekilde birleştirilmesi olarak tanımlanmış.

Blended (Harmanlanmış) Metodu, öğrenci merkezli öğretim ve öğretmen rehberliğinde yapılan derslerin bir kombinasyonudur. Öğrenciler, derslerin bir kısmını istedikleri zamanda ve yerde dijital içerikler aracılığıyla alabilirler. Blended Learning kursları yani Harmanlanmış Öğrenme kursları, eğitim sistemine internet teknolojilerinin entegre edilmesi ile oluşur. Öğrenciler, sınıf ortamında dersleri alırken aynı zamanda dijital kaynaklardan da faydalanabilirler. Bu yöntem, öğrencilerin öğrenme deneyimini zenginleştirir ve daha esnek bir öğrenme ortamı sağlar.

Geri