Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ters Proxy lisans nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ters Proxy lisans nedir?​

Ters Proxy, “ters vekil sunucu” anlamına gelir. Bilgisayar ağlarında istemci adına bir veya birden fazla sunucudan kaynakları alarak istemciye ileten bir vekil sunucu türüdür. Aldığı tüm kaynakları istemciye geri döndürür.

Ters Proxy nasıl yapılır?​

Nginx Reverse Proxy Nasıl Kurulur?
- Nginx Yükleyin. Ubuntu 18.04’de apt komutunu kullanacağız: sudo apt-get update sudo apt-get install nginx.
- Varsayılan Sanal Sunucuyu Devre Dışı Bırakın.
- 3. Nginx Reverse Proxy Oluşturun.
- Nginx’i ve Nginx Reverse Proxy’i Test Edin.
Proxy neden yavaş?
Birçok kullanıcı aynı anda bir proxy sunucusuna bağlanırsa, sunucuyu yavaşlatabilir. Ayrıca, proxy’ler trafiğinizi doğrudan internetteki web sunucularına gitmek yerine bir aracı aracılığıyla yönlendirdiği için, bu ekstra adım da yavaşlamalara sebep olur.

Proxy kullanmak güvenli mi?​

Ücretsiz proxy kullanmak pek güvenli değildir. Yasaklı sitelere girmek için ücretsiz proxy kullanırken kendi verilerinizi tehlikeye sokabilirsiniz. Bu nedenle proxy sunucusu kullanırken dikkatli olmalısınız. Sonuçta proxy bir vekil sunucudur ve başkasının Ip adresinizi size kullandırır.

Proxy ayarı ne olmalı?​

İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
Proxy siteleri ne işe yarar?
Proxy, tarayıcı ve sunucu arasında konumlanarak tarayıcınızdan gelen istekleri onaylar. Sunucuya İnternet sitesine bağlanma isteğinizi iletir. Özellikle ülkemizde girişi yasaklanan web sitelerine erişebilmek için 2008 yılından sonra sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Nginx Rus yazılım mühendisi Igor Sysoev tarafından mail.ru için yapılmış mail sunucusudur, fakat daha sonra geliştirilip tüm platformlarda kullanılabilir hale getirilmiştir.
 
Geri
Üst