Ters Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ters Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1 paket derisiz ızgaralık tavuk
3 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
3 bardak pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber

Ters Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçleri yıkayıp kenara alıyoruz.
Patatesleri yuvarlak doğrayıp yağda kızartıyoruz yağı süzülmesi için peçete serdiğimiz tabağa alıyoruz.
Ayrı bi tavada soğan ve rendelediğimiz havucu kavuruyoruz.
Pilavı pişiriceğimiz tencerede (derin tencere) tavukları arkalı önlü mühürlüyoruz.
Sonra sırasıyla tavuğun üstüne soğan ve havucu onların üstünede patatesleri diziyoruz.
En üstede yıkadığımız pirinçleri koyup tuzunu karabiberini atıp göz kararı su ekliyoruz ağızını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakka kontrollü şekilde pişiriyoruz.
Pilavımız piştikten sonra 15 dakika mutlaka dinlendirelim.
İster tepsiye ister tabağa ters çevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Ters Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst