AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Termostatik vana neden ses cikarir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Termostatik vana neden ses çıkarır?​

Tesisat sisteminde fazla basınç var ise termostatik vana ses yapar. Ayrıca Termostatik vana ortam sıcaklığı beklenen aralığa yaklaştığında vana kendini kıstığında; Tesisat basıncı normalin üstünde ise termostatik vana ses yaptığı görülür.
Dogal gaz Petegi neden ses yapar?
Petek ısındığı zaman imal edilmiş olduğu malzeme, ısıdan dolayı genleşmeye başlar. Bu genleşme bir süre sonra durur. Aynı şekilde petek soğuyunca da aynı ses gelmeye devam eder. Genleşme durduğu zaman ses kesilir.

Termostatik vana şart mı?​

Merkezi ısı paylaşım sistemlerinde termostatik vana kullanılması zorunludur.Termostatik vanalar odaların istenilen sıcaklığa ayarlanmasını sağlarlar.Oda sıcaklığı ayarlanan değere geldiği zaman otomatik olarak vana üzerindeki pimi iterek su akışını kısar ve vanayı kapatarak radyatörün gereksiz yere ısı yaymasını önler.
Kalorifer borusundan gelen ses nasıl giderilir?
Çözümü ise çok basittir. Peteklerin içindeki havayı boşaltmak yeterlidir. Hava alma purjör anahtarı veya bir düz tornavida ile peteğin sağ ya da sol üst köşesindeki vidaya benzeyen kısmı çevirerek içinden hava atıp tamamen su geldiğini görene kadar beklemektir.
Petek iç tesisat temizliği yapılmadığı takdirde petek içinde biriken tortular ve yabancı maddeler zamanla kütlece büyük bir hâl alır ve pete içine çarparak ses oluşturur. Daire peteğinden ses geliyorsa ve petek kirli ise mutlaka petek temizliği yaptırın.
Su boruları neden öter?
Basınçlı gelen su borularda titreşime sebep olur. Birbirine bu kadar yakın döşenmiş borular titreşimin etkisiyle birbirine çarpabilir. Bu da su tesisatından ses veya vızıltı duyulmasına neden olur.

Radyatorler neden ses yapar?​

Vanalar kendiliğinden ayarlı olduğundan, bir mekanizmaya sahiptirler. İçerisinde bu ayarlamayı yapan bir iğne bulunur. Suyun itme gücü ile açılıp kapanan bu iğne, bozulduğunda kendi kendine tık tık diye ses yapmaya başlar. Radyatör vanalarındaki sesin sebebi de budur.
Kombi oda termostatı mı termostatik vana mı?
Oda termostatı, bulunduğu odanın sıcaklığına göre kombinize açma kapama yaptıracaktır. Diğer odalarınızın sıcaklığı bu durumda değişkenlik gösterecektir. Termostatik vanalar ise her peteğe takılarak üzerinde sıcaklık kademeleri değiştirilerek kullanımı sağlanır.

Termostatik vana ayarı kaçta olmalı?​

Enerji Verimliliği Kanunu ve İlgili yönetmelikler gereği merkezi sistemlerde, Termostatik Radyatör Vanası 15°C alt sıcaklık ayar özelliğine sahip olmalıdır.
Kalorifer neden ses yapar?
Petekler Isındıkça Ses gelir Sıcak suyun petek içinde dolaşıma başlaması ile birlikte genleşme meydana gelir. Malzeme niteliklisiziliği nedeni ile bu genleşme petek içinde istenmeyen seslerin oluşmasına sebep olur.
Şebeke su giriş basıncının standart dışı yüksek (6 bardan fazla) olması, türbin kanatçıklarının aşırı kirlenmesi veya deformasyonu sese sebep olabilir. Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir: Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen sızdırmaz – sıkı biçimde takılmaması sese sebep olabilir.
Petekten ses gelmesi normal mi?
Peteklerde ısınma ile birlikte ses gelmesi varsa buda kalitesiz petek malzemesinden kaynaklı bir sorundur. Sıcak suyun petek içinde dolaşıma başlaması ile birlikte genleşme meydana gelir. Malzeme niteliklisiziliği nedeni ile bu genleşme petek içinde istenmeyen seslerin oluşmasına sebep olur.

Kalorifer kazanı neden ses çıkarır?​

Kireçli sularda kireç birikintileri sistem en sıcak kısmı olan soğutucu yüzeyinde oluşarak soğutucunun diğer kısımlariinda aşırı ısı transferine yol açan ince ve düzensiz pul şeklinde tortular oluşmasına sebep olur. Bu da kazandaki çınlamaya yol açar.
Su muslukları neden ses yapar?
Musluklardan ses gelmesi çok sinir bozucu bişeydir. Üstelik gece yattığımızda musluklarımızdan gelen o sesler tam bir kabustur. Musluklardan ses gelmesi genelde musluk göbeklerin gevşemesi sonucunda hava ile suyun teması sonrasında ortaya çıkan gürültüdür.
 
Geri
Üst