AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Termokromik boya nerede kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Termokromik boya nerede kullanılır?​

Sıcaklıkla tersine değişen optik özelliklere sahip kapsüllenmiş tersinir termokromik pigmentler, enerji verimliliğini artırmak ve binaların çevresel etkisini azaltmak için bina kaplamalarında kullanılmıştır (Pérez vd., 2020).
Termokromik boya nasıl yapılır?
İçindekiler:
- Gereçler:
- Adım: Doğru Malzemeleri Alın.
- Adım 2: Dispersan Ajan ve Bağlayıcıyı Floresan Pigmentlerle Karıştırın.
- Adım 3: Buzlu Cam Yüzeye Karışık Çözeltiyi boşaltın.
- Adım 4: Termokromik Pigmentleri Ekleyin.
- Adım 5: Cam Muller ve Plakayı Kullanarak Ürünleri Birlikte Öğütün.
Termokromik mürekkep nedir?
Termos(ısı) ve kroma(renk) köklerinin birleşimidir. Termokromik mürekkep teknolojisi sayesinde sahip olduğumuz eşyalar renklerini değiştirebilir. Bu teknoloji, termokromizm ilkesine dayanmaktadır. Termokromizm sıcaklık ile bileşenin renginde ortaya çıkan tersinir renk değişimi olarak tanımlanmaktadır.

Termokromik kumaş nedir?​

Termokromik tekstiller ısı etkisyle renk değiştirirler. Termokromik tekstillere özel boyalar uygulanarakfarklı ısılarda renk değiştirmeleri sağlanır. Sıcaklık aralığı -5’C ile 60’C arasındadır. Dış etkenlerle etkileşimlerinden ötürü akıllı tekstiller diye nitelendirilirler.
Termokromik pigment nedir?
THERMOCHROMIC PIGMENTS Hayallerin ötesindeki renkler ürün paletinde bulunan termokromik pigmentler aynı zamanda ısı ile renk değiştiren pigmentler olarak da bilinir . Bu pigmentler müşteri isteğine göre üretim sırasında -5 C ile +70 C arasında set edilir . Set ısısına ulaşıldığında ürünün rengi kaybolmaya başlar .
Fotokromik boya nedir?
FOTOKROMİK BOYALAR VE KULLANIM ALANLARI Fotokromik malzemeler, karanlık bir ortamda renksiz durumdadırlar ve güneş ışığı ya da ultraviyole (UV) ışını uygulandığında malzemenin moleküler yapısı değişerek renklenmektedir. İlgili ışık kaynağı uzaklaştırıldığında ise renk kaybolmaktadır (Şekil 1) [2].

Bukalemun renk nasıl yapılır?​

Bukalemunlar kristaller arasındaki mesafeyi arttırarak hangi rengin seçilerek yansıtılacağını değiştirebilirler. Kristaller arasındaki daha büyük boşluklar daha uzun dalga boylarını yansıtmada daha iyidir. Yani aralık arttıkça renk maviden yeşile, sarıya, turuncuya ve kırmızıya doğru değişir.
Şekil hafıza etkisi nedir?
Şekil hafıza etkisi tek yönlü ve çift yönlü olabilir. Malzemenin sadece ısıtma ile östenit faza geçiş yapması tek yönlü, ısıtma ile östenit faza geçiş ve tekrar soğutma ile martensit faza geçiş yapması ve bu işlemin birçok kez tekrar edilebilmesi ise çift yönlü şekil hafıza etkisi olarak tanımlanır.
 
Geri
Üst