Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Termit ne ile beslenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Termit ne ile beslenir?​

Termitler Familyası: Termitler (Termitidae). Yaşadığı yerler: Sıcak ve ılık memleketlerde, yer altı yuvalarında. Özellikleri: Selilözlü (ağaç özü) maddelerle beslenirler. Cemiyet halinde yaşarlar.

Termit nasil yok edilir?​

Termit karıncalardan kurtulmak için çekmecelere ve belirli ahşap alanlarına portakal ve kafur kavanozları koyabilirsiniz. Borik asit böcek ilacı ve kimyasal mum da koyabileceğiniz bir diğer ürünlerdir. En etkili yöntem ise alanı komple ilaçlamak olacaktır.
Termit nerede yaşar?
Termitler çoğunlukla Afrika’da görülüyor, ülkemizde yalnızca üç türü yaşıyor. Termitlere beyaz karınca deniyor ancak arılara daha çok benziyorlar ve arılar gibi koloni haline yaşamlarını sürdürüyorlar, hatta aynı arılarda olduğu gibi termitlerde de işçiler ve kraliçe termitler bulunuyor.

Termit ne yapar?​

Termitler (Isoptera), termit ya da akkarınca, beyaz karınca adını alırlar. Özellikle tropiklerde ve subtropiklerde odunları ve organik kökenli diğer maddeleri yiyerek büyük zarar vermeleri ile tanınırlar. Işıktan kaçarak ve saklanarak yaşadıkları için, meydana gelen zarar her şey bittikten sonra anlaşılır.

Termit böceği neden olur?​

Bunun en büyük nedeni küresel ısınma sonucu iklim değişikliğinin yaşanmasıdır. Ülkemizde de görülen bu kanatlı böcekler ahşaptan yapılan mobilyalara büyük oranda zarar verir. Düzenli aralıklarla ilaçlanan bölgelerde termit oluşumu engellenebilir.
Termit insana zarar verir mi?
Direkt olarak insanlara zararı olmayan termitler, bazı kültürlerde geleneksel bir rol oynar. Fakat bitkilere ve altyapılara büyük zararları dokunabilir. Akkarınca olarak da bilinen termitler, ışıktan kaçtıkları ve karanlıkta yaşadıkları için verdikleri zarar her şey bittikten sonra fark edilir.
Termit, metalleri eritip karıştırmak için kaynak yapımında kullanılan bir malzemedir. Bir redoks reaksiyonundan sonra erimiş demir üreten metalik alüminyum ve demir oksit karışımıdır. Karışımdaki alüminyum ve oksijen birleştiğinde termit tutuşur ve yüksek sıcaklıklar oluşturur.
Yuvanın yapı malzemesi işçilerin salyalarını toprakla karıştırarak yaptıkları, sert ve dayanıklı bir harçtır. Termitlerin yapı sanatının en olağanüstü özelliği ise, koloniye düzenli hava ve şaşılacak bir sabitlikte ısı ve nem sağlamasıdır. Aşırı ısınmaya karşı yuvanın altına nemli mahzenler yaparlar.
Termitler hangi takımda?
Artık termitler, Termitidae adı altında, Blattodea (hamam böcekleri) takımının altına yerleştirildi. Bazı sistematikçiler isimlerini hala Isoptera olarak kabul ediyor, ancak tüm taksonomistler adı ne olursa olsun termitlerin Blattodea takımının altında olduğunu, ayrı bir takım olmadığını kabul ediyor.

Termit yuvası ne?​

Doğadaki mimarlar arasında termitlerin yeri tartışılmazdır. Görünüş olarak karıncalara çok benzeyen bir böcek türü olan termitler, topraktan yaptıkları görkemli yuvalarda yaşarlar. Bu yuvaların yükseklikleri 6 metreyi, genişliği ise 12 metreyi bulur.

Termit yuvası nedir?​

Görünüş olarak karıncalara çok benzeyen bir böcek türü olan termitler, topraktan yaptıkları görkemli yuvalarda yaşarlar. Bu yuvaların yükseklikleri 6 metreyi, genişliği ise 12 metreyi bulur. Yuvanın yapı malzemesi işçilerin salyalarını toprakla karıştırarak yaptıkları, sert ve dayanıklı bir harçtır.
Türkiyede termit var mı?
Termitler (Isoptera), termit ya da akkarınca, beyaz karınca olarak adlandırılmaktadır. Dünyada üçbinin üzerinde termit türü bulunmasına karşın, Türkiye’de 3 türü bulunduğu düşünülmektedir.
 
Geri
Üst