Termik santraldeki komur yanarsa ne olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Termik santraldeki kömür yanarsa ne olur?​

Twitter hesabında açıklama yapan Öztürk, “Termik santral yanarsa, tesiste bulunan kömürün gelişi güzel yanması sonucu ciddi oranda SO2, CO, PM2.5, PM10 gibi sağlık için tehlikeli kirleticiler salımlanır. Termik santralden rüzgar rüzgarın etkisi sürüklenencek gazlar zehirli.

Milas termik santral patladi mi?​

Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını bildirdi. Muğla Valiliği, Ören Mahallesi ve çevresinin tahliyesine karar verdi. Muğla’nın Milas ilçesinde beş gündür etkili olan yangın, Kemerköy Termik Santrali’ne kadar ulaştı. Yangın, yoğun güvenlik önlemi alınmasına rağmen Kemerköy Termik Santrali’ne sıçradı.

Milas’taki termik santral yanarsa ne olur?​

Milas’taki termik santral yanarsa ne olur?
Uzmanlar termik santralde olası bir yangının patlamaya neden olmayacağını sadece santralin iptal olarak elektrik kesintileri yaşanacağını belirtiyor. Kömürle çalışıyor olmasının patlama sıkıntısı yaratmayacağı ifade ediliyor.

Milas termik santral nedir?​

Milas termik santral nedir?
Kemerköy Termik Santrali, Muğla ili Milas ilçesinde, linyit ile çalışan termik santral. Muğla’nın en büyük, Türkiye’nin ise 30. elektrik santrali ve 4. linyit santralidir. Santral, 630 MW kurulu gücü ile ortalama yıllık 2.642 GWh elektrik üretir. 210 MW güce sahip üç üniteden oluşur.

Termik santral patladı mı?​

“PATLAMA DA MEYDANA GELMEMİŞTİR” Kamuoyunda oluşan endişeleri gidermek için belirtmek isteriz ki; santrallerimizde yangının etkileri nedeniyle çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi bir patlama da meydana gelmemiştir.

Milas termik santral kime ait?​

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) uhdesinde bulunan ve Muğla ili, Milas ilçesinde faaliyet gösteren toplam 1.050 MW kurulu güce sahip Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerini 23.12.2014 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) devralmıştır.

Kemerköy termik santral yanarsa ne olur?​

Kemerköy termik santral yanarsa ne olur?
Mustafa Öztürk, Twitter’dan yaptığı açıklamada termik santralin yanmasının sağlık sorunlarına neden olabileceğini kaydetti. Öztürk, “Termik santral yanarsa, tesiste bulunan kömürün gelişi güzel yanması sonucu ciddi oranda SO2, CO, PM2.5, PM10 gibi sağlık için tehlikeli kirleticiler salımlanır” dedi.

Termik santraldeki kömürün yanması sonucunda ortaya çıkan kirleticilerin çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Özellikle SO2 (kükürt dioksit), CO (karbon monoksit), PM2.5 ve PM10 gibi zararlı maddeler atmosfere salınarak hava kirliliğine neden olabilir. Bu kirleticiler solunum yolları sorunları, kalp-damar hastalıkları, astım ve diğer solunum yolu rahatsızlıklarına yol açabilir. Ayrıca bu kirleticilerin yağışlarla birlikte toprak ve su kaynaklarına karışması çevresel kirliliğe sebep olabilir.

Milas'taki termik santralın yanması durumunda, uzmanlar genellikle patlama riski olmadığını belirtiyorlar. Ancak kömürle çalışan termik santrallerde yanma sonucu ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek kirleticilerin atmosfere salınma riski bulunmaktadır. Elektrik kesintileri yaşanabileceği gibi çevre kirliliği ve insan sağlığına zararlı etkiler görülebilir.

Kemerköy Termik Santrali, linyit ile çalışan bir termik santral olup Muğla'nın en büyük elektrik santrali ve Türkiye'nin 4. linyit santralidir. Santralın yanması halinde yukarıda bahsedilen olumsuz etkilerin meydana gelebileceği düşünülmektedir.

Son olarak, söz konusu videonun içeriğini incelemedim çünkü sadece metin tabanlı içeriklere odaklanıyorum. Ancak eğer video termik santrallerin çalışma prensibi veya çevresel etkileri hakkında bilgi içeriyorsa, izleyerek konuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Geri